İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep'te "İskoçlar Çetesi" adıyla bilinen bir organize suç örgütüne yönelik "Kafes-17" operasyonu düzenlendi.

Operasyonda örgüt lideri dahil 38 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilerin yaklaşık 250 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir takip ettikleri "İskoçlar Çetesi"ne karşı eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep'te yapılan operasyonlarda, örgütün lideri olduğu iddia edilen A.K. ile birlikte 38 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 23 kilogram kokain, 95 kilogram eroin, 165 kilogram skunk, 15 kilogram metamfetamin, 10 bin 500 adet sentetik uyuşturucu hap, tabancalar ve çok sayıda altın, TL ve döviz ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan şüphelilerden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor. Organize suç örgütünün yaklaşık 200-250 milyon TL değerinde mal varlığına da el konulduğu öğrenildi.

Operasyonu düzenleyen jandarma ekiplerini tebrik eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz. Nefeslerini keseceğiz. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" dedi.