Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesinde  öğrenim gören erkek öğrencilerimizin ilgi, istibdat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerini sağlamak, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek  yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla,  “Genç Bilaller”  Ezan Okuma Yarışması düzenledi. Yarışmanın İl Finali Afyonkarahisar Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi  Koordinatörlüğünde,  Bolvadin Çarşı Camisinde gerçekleştirildi.


Yarışmaya,  Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bovadin İlçe Müftü Vekili Cengiz Küçük, Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Keleş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Kaya ve Afyonkarahisar ilindeki Anadolu İmam Hatip Liselerinin idareci, öğretmen ve yarışmacı öğrencileri katıldı. 


Yarışmada birinci olan Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yılmaz, ikinci olan Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisari  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Özdemir ve üçüncü olan Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Can Özcan'a ödülleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.


Yarışmanın sonunda konuşan Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, yarışmayı düzenleyen Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne ve Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesine teşekkür etti. Kayacan, ezan okuma yarışmasının gençlerin dinî bilgi ve becerilerini geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Kayacan, yarışmada dereceye giren ve katılan tüm öğrencileri tebrik etti.


Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Keleş de yarışmanın amacının gençleri ezana sevdirmek ve ezan okuma sanatını yaşatmak olduğunu söyledi. Keleş, yarışmanın başarıyla tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yarışma, dereceye giren öğrencilerin ezan okumasıyla sona erdi.

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir