AK Parti Milletvekili Ali Özkaya'nın açıklamasından sonra Mahmut Koçak'ın AK Parti'den aday olması zora, hatta imkansıza girdi.

Mahmut Koçak'ın, aday adaylığı başvurusu sırasında "Sayın Cumhurbaşkanımız beni AK Parti'ye davet etti,   Afyonkarahisar Milletvekilimiz olan Sayın Ali Özkaya’yı yetkili kıldı, ben de Ali Özkaya ile görüştüm, bu davete icabet ettik, seve seve, geleceğiz, adam gibi çalışacağız dedik." aözlerini Özkaya yalanlamıştı.

Özkaya, yalanlama açıklamasında "Sayın Mahmut Koçak’ın açıklamasında ima edilen kendisi tarafımızdan ziyaret edilerek partiye davet edilmesi gibi bir süreç yaşanmamıştır" demiş ve Koçak'ın "davet edildim" sözlerinin doğru olmadğını söylemişti.

Bu açıklamalardan sonra Mahmut Koçak'ın AK Parti'den aday olma yolu kapatılmış oldu. 

Koçak'ın bu aşamadan sonra, belediye başkanlığı adaylığı konusunda ne yol izleyeceği merakla bekleniyor. Dr. Mahmut Koçak'ın, büyük ihtimalle bağımsız aday olarak yoluna devam edeceği iddia ediliyor.

Bir diğer iddia ise, Koçak'ın Cumhur İttifakı üyesi başka bir partiden aday olmak istemesi, bu da Yeniden Refah Partisi olabilir iddiaları...

Olmayacak gibi düşünülen, ama siyasette her şeyin olabileceği noktasında bir iddia ise, Mahmut Koçak'ın tekrar İYİ Parti'ye dönüp, ya da CHP'ye geçip CHP-İYİ Parti ortak adayı olarak gösterilebileceği...

Zman çabuk geçiyor!...

Bakalım ne olacak?!..