'Spor şehri Afyonkarahisar' sloganı ile şehrimizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek spora ve sporcuya destek vermeye devam eden Afyonkarahisar Belediyesi bu kez de basketbol severleri ve basketbola gönül veren sporcuları Zafer Meydanında bir araya getirdi.

 

BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

SPOR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR’DA BASKETBOL TURNUVASI

         Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği tarafından geleneksel hale gelen 3x3 Basketbol Turnuvası  Zafer Meydanı'nda yapıldı.

     Aralarında İstanbul, Uşak, Balıkesir Eskişehir, Kayseri ve Afyonkarahisar’ın da yer aldığı 50 takımdan oluşan 300’e yakın sporcu kıyasıya bir mücadele sergiledi.

         'Spor şehri Afyonkarahisar' sloganı ile şehrimizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek spora ve sporcuya destek vermeye devam eden Belediyemiz bu kez de basketbol severleri ve basketbola gönül veren sporcuları Zafer Meydanı’nda bir araya getirdi.

         3x3 Basketbol Turnuvası nefes kesen mücadelelerin yanı sıra renkli görüntülere de sahne oldu. Müsabakalara FIBA 3x3 Play Sistem üzerinden kayıt alınırken büyük erkekler 16, genç erkekler 8, yıldız erkekler 8, küçük erkekler 8 yine küçük kızlar 8 takım olmak üzere 5 kategori de mücadele etti.

“GENÇLERİMİZ SPORLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR”

     İki gün boyunca renkli görüntülere sahne olan turnuvada dereceye giren sporcular ödüllerini Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve Belediyemiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı’nın elinden aldı.

       

6 İLDEN 300 SPORCU KATILDI

         Turnuva sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, gençlerimizi sporla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

         2019 yılından bu yana devam eden basketbol turnuvasının bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini hatırlatan Zeybek Başkan katılımın her yıl bir önceki yıldan daha fazla olduğuna dikkat çekti. Zeybek Başkan; “Göreve geldiğimiz andan itibaren gençlerimizi sosyal medyada ki kötü alışkanlıklardan nasıl uzaklaştırır ve spora nasıl teşvik ederizin mücadelesi içinde olduk. Bu amaçla  Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzle turnuvanın 2019 yılında ilkini gerçekleştirmiştik. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla katılımla gençlerimizi burada ağırlıyoruz. Bu sene 6 ilden 300’e yakın sporcumuz turnuvaya katıldılar. Belediye olarak gençlerimizin yanında olduğumuzu her daim gösteriyoruz. Turnuvanın para ödüllerini belediye olarak biz karşılıyoruz” diye konuştu.

RAHVAN AT PİSTİ VE OLİMPİK YÜZME HAVUZU

         Rahvan At Pisti’ndeki çalışmalardan da söz eden Başkanımız Mehmet Zeybek; “Yine rahvan at pistimiz bitmek üzere inşallah Ekim Ayında Türkiye Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda orada Ata Sporlarımız olan okçuluk, binicilik, ilerleyen günlerde yağlı güreş müsabakalarını da yine orada yapmayı planlıyoruz. Olimpik Yüzme Havuzumuz tamamlandı. İnşallah Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte bir önceki bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve şu anki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı Milletvekillerimizi, buraya davet edeceğiz. Onların öncülüğünde açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimize sporun başkenti diyoruz ancak Afyonkarahisar’ı sadece futbolda değil, sporun tüm branşlarıyla ilgilenen bir şehir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.