Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Başkanı Ömer Elçi, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Ömer Elçi, açıklamasında genel ve yerel medya çalışanlarının ve kurumlarının sorunlarını gündeme getirdi. Özellikle yerel medya kurumlarının, radyo, televizyon ve internet medyasının devlet desteği olmadan zor şartlarda yayın yapabildiğini belirten Elçi, resmi ilan ve reklam desteğinin radyo ve televizyonlara da verilmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl TBMM gündemine gelerek kabul edilen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” da yeniden düzenlenmesini isteyen AFİMED Başkanı Ömer Elçi, ayrıca  Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan “Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği”nin uygulanabilir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Elçi, internet medyasının, özellikle yerel çapta yayın yapan internet haber sitelerinin resmi ilan alabilmesinin çok zor koşullara bağlandığın, sürecin çok uzun tutulduğunu belirterek "giderlerin çok aşırı arttığı bu günlerde Basın İlan Kurumunun resmi ilan alabilme şartları yerel internet siteleri için yeniden düzenlenmelidir. Bu şartlarda yerel internet haber sitelerinin, devletten tek kuruş ilan desteği almayan radyo ve televizyonların yaşaması, özgürce yayın yapması zorlaşmaktadır" dedi.

Elçi sözlerini şöyle bitirdi:

"Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, internet haber sitesi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını  kutluyor,  çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.”