Demokrat Parti Genel Başkanıı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, ekibiyle birlikte Saadet Partisi lideri Temel  Karamollaoğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretten sonra konuşan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, yeni anayasa gündemiyle ilgili, "Dün reform bugün anayasa, iktidar için sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerini kullandı.

İki lider, ziyaret sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen yeni anayasa değişikliği hakkında konuşan Uysal, iktidarın taktiksel olarak anayasa değişikliğini gündeme getirdiğini söyledi.

Yeni anayasa değişikliği hakkında konuşan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, "Dün reform bugün anayasa, iktidar için sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu. İktidarın taktiksel olarak anayasa değişikliğini gündem getirdiğini belirten Gültekin Uysal şu ifadelere yer verdi:

"Söylem üstünlüğünü büyük ölçüden kaybetmiş bir taktiksel mesele olarak Anayasa meselesini sadece bir değişiklik değil onu aşan bir yeni anayasa değişikliğini gündeme getirdiler. Bugün iktidarın keyfi bir rejimi ete kemiğe büründürdüğü bir ortamda hangi teklifleri getireceklerini açıkçası ben de merak ediyorum. Bilerek ve isteyerek toplumsal iklimi siyasal iklimi zehirleyecek bir dil kullanacaksınız öbür tarafta büyük bir ekseriyette uzlaşmamın gerektiği bir anayasa meselesini Türkiye'nin gündemine getireceksiniz. Niyete iradenin çakışmadığın her meselede oluğu gibi burada da görüyoruz. "