Dünyada hızla artan gıda krizine ve Covid-19 salgını süresince yaşanan üretim ile tedarik sorunlarına inat, Jeotermal seralarda üretilen ürünler bir anda dünya gündemine oturmuş durumda.

Özellikle topraksız yapılan tarımın bundan sonraki süreçte pazar payı ve maliyetlerinde düşmesinde çok önemli olduğunun altını çizen yetkililer, ilerleyen zaman dilimlerinde Jeotermal seraların altın değerinde önem kazanacağını vurguluyorlar.

Uzmanlardan alına bilgiye göre Jeotermal seralarda Türkiye; 5 bin 400 dekar ile dünyada 1. sırada yer almakta. Dünyada küresel ısınma ve benzeri doğa olayları göz önüne alındığında, iklim ve mevsim olaylarına bağlı kalmadan üretim yapılabildiğini belirten uzmanlar, Sandıklı ilçemizin Jeotermal seracılık alanında merkez konumunda olduğunun altını çiziyor.

Sandıklı, jeotermal tarım alanında Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi konumunda bulunuyor. Toplam 5.400 dekarlık jeotermal seranın 1.300 dekarlık kısmı ilçemizde yer alıyor. Otuza yakın teknolojik seranın bulunduğu Sandıklımızda, jeotermal enerji ile yetiştirilen domatesler, Türkiye’nin büyük illerinin yanı sıra Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülkelere ihraç ediliyor.