Usta Gazeteci Yasin Köksal’ın hazırlayıp sunduğu Kanal 3’te Geniş Açı programına telefon bağlantısı ile katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havalimanı ve Gazlıgöl arasına duble yol yapılacağının müjdesini verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar için hayati önem taşıyan ve Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Bölgesel Havalimanı’nı hizmete açtı. Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahyalıların yıllardır beklediği, Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Bölgesel Havalimanı bölgenin ve Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer edinirken giderilmesi gereken aksaklıkları da beraberinde getirdi. Tüm yönleri ile bölgenin odak noktası Zafer Bölgesel Havalimanı’nın masaya yatırıldığı Geniş Açı programına telefon bağlantısı ile katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, hizmet noktasında bazı aksaklıkların bulunduğuna dikkat çekti. Açba, Zafer Havalimanı ve Gazlıgöl arasına duble yol yapılacağının da müjdesini verdi.
“TERMAL TURİZME ETKİLİ OLACAKTIR”
Zafer Bölgesel Havalimanı’nın Afyonkarahisar için önemli bir havalimanı olduğunu kaydeden Açba, “Yap-İşlet yöntemi ile Türkiye’de ilk model olarak gerçekleştirilen havalimanı oldu. Özel sektör kaynakları ile yapılan ve devlet garantisi altında olan. En önemli özelliği ise bölgesel nitelikte olması. Çünkü 3 ilin potansiyelinin yetiştiği bir ortamda havalimanının her geçen gün daha iyi hizmet verebileceğini daha iyi büyüyeceğini söylememiz mümkün. Bu hizmetin bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Öncelikle termal turizm yönüyle ülke içinde büyük ölçüde büyük yatırımlara sahip olan Afyonkarahisar için çok büyük önem arz ediyor. Dış dünyaya açılması açısından özellikle termal turizme getireceğimiz müşteriler açısından yeni pazarlar açısından bu havaalanının çok etkili olacağını düşünüyorum. Bu bir ile ait değil 3 ile ait havaalanıdır. 3 ile de en etkin şekilde hizmet verecektir” dedi.
“YOLLAR ŞU ANDA YETERLİ DEĞİL”
Zafer Bölgesel Havalimanı ve Gazlıgöl arasına duble yol yapımına ilişkin fikrini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ulaştırma müsteşarı ile de paylaştığının bilgisini veren Açba, şunları kaydetti; “Afyonkarahisar’daki Gazlıgöl havzası, havaalanına da 33 km mesafede. Ana yoldan tali yola girildiğinde oradaki yollar şu anda yeterli değil. Böyle bir nüfusu böyle bir hareketliliği kaldırması mümkün değil. Bunun için buranın acilen belki başlangıçta tek ve güzel bir asfalt yol ama nihai olarak da yine ana hattında olduğu gibi duble yol haline gelmesi gerekiyor. Bunu da hem bakanla hem müsteşarla paylaştım. İşin takipçisiyiz. İnşallah bu yolun yapılması ile ilgili süreci daha da hızlandıracağımızı ümit ediyorum.”
“KİŞİ SAYISI 600 BİNE KADAR ÇIKABİLECEK”
Afyonkarahisar’da termal turizm havzalarında en önemli noktalardan birisinin Gazlıgöl olduğuna değinen Açba, Gazlıgöl’de özellikle devre mülke yönelik olarak yapılanmaların çok ileri safhaya geldiğini kaydetti. Açba, “Neredeyse 154 bin devre bir bakıma hayata geçiyor. Bunları önemli bir kısmı teslim edildi. Bunların kalan kısmı isme önümüzde 2 ya da 3 yıl içerisinde teslim edilmiş olacak. Buraya devreye girecek 4 kişilik bir aile düşünürsek nihayetinde 2-3 yıllık süre içerisinde buraya iç turizmle gelen kişi sayısı 600 bine kadar çıkabilecek. Muhtemelen iç turizmden de hızlı bir şekilde müşteri alabileceğiz.”
“DENEME YANILMA YÖNTEMİ KULLANILACAK”
Firma görevlilerinin yoğun çalışması sonucu sözleşmede öngörülen süreden 18 ay, temel atma töreninde taahhüt edilen süreden de 9 ay önce, 18 ayda tamamlandığı halde Zafer Bölgesel Havalimanı’nda giderilmesi gereken noksanlıkların bulunduğuna dikkat çeken Açba, “Gerek internet sitesi gerekse seferler noktasında şu an bazı aksaklıklar gözlenebilir. Biraz deneme yanılma yöntemi ile seferler ve saatleri daha etkin şekilde ileriye dönük olarak düzenlenecek. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Haber: Duygu TEKİN / Gazete 3