Sabah Gazetesi köşe yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat, Zafer meşalesinin yakıldığı topraklar olan Şuhut’a ziyaret gerçekleştirdi.





Ziyarette Yavuz Donat’a Megabirlik yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Güzbey ve Osman Altınışık eşlik etti. Ziyaretlerine 25 Ağustos Büyük Taarruz Karargahı (Atatürk Evi) ile başlayan Yavuz Donat edindiği bilgileri not aldı. Atatürk Evi ziyaretlerini tamamlayan Yavuz Donat’a tescili Şuhut Belediyesi tarafından alınan Şuhut Keşkeği ikram edildi. Keşkeğin tadını çok beğenen Donat hazırlanışıyla ilgili bilgi aldı. Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un Ankara ziyaretleri kapsamından ilçede bulunamaması nedeniyle Ak Parti Şuhut İlçe Başkanı İn. Müh. Ali Diren tarafından Şuhut Belediyesi Kültür Yayınlarından olan Şuhut Tarihi kitabı Yavuz Donat ve Mehmet Emin Güzbey’e taktim edildi. Şuhut sokaklarında kısa bir gezintiye çıkan Yavuz Donat ilçeyi oldukça beğendiğini dile getirdi.

Duayen gazeteci Yavuz Donat’ın Şuhut’ta bir sonraki durağı ise Kocatepe oldu. Kurtuluş mücadelesi ve mevki hakkında Başkomutan tarihi milli park alan kılavuzu ve araştırmacı yazar Habib Akalın’dan bilgiler alan Yavuz Donat; mücadelenin yaşandığı siperleri ve savaş malzemelerini inceledi. Kocatepe’ye o an ziyarette bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yavuz Donat, vatandaşların fotoğraf isteklerini geri çevirmedi. Ziyaret sırasında Orman ve Su İşleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile telefonda ğörüşen Yavuz Donat Şuhut’u oldukça beğendiğini vurgularken Şuhut için Anadolu’nun en güzide ilçelerinden birisi dedi. Şuhut’a olan yatırımları ve çalışmları için teşekkür etti.

Ankara ziyaretleri nedeniyle Yavuz Donat’a eşlik edemeyen Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ilçeye yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı duayen gazeteci Yavuz Donata ve Megabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güzbey’e teşekkür etti.