BU ÖNEMLİGECE, MİLLETİMİZİN HUZUR VE SAADETİNE VESİLE OLSUN

Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Mevlüd kandili nedeniyle mesaj yayınladı. Bu gece, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, ailelerimizin saadetine ve milletimizin huzuruna vesile olsun” dedi.

Mevlüd kandili münasebetiyle basın açıklaması düzenleyen ESOB Başkanı Konak, Mevlüd Kandilinin önemine değinerek, “Yüce Allah´ın; ‘Ey Muhammed, seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik´, ‘Ey Peygamber, biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah´ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik´ hitabına mazhar olan Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz, miladi 571 yılında kameri aylardan Rebiyülevvelin 12. gününü 13. gününe bağlayan pazartesi gecesi dünyaya teşrif etmiştir. Yeryüzünde önemli gelişmelere neden olan bu kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir” şeklinde konuştu.

Konak, sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Bu duygu ve düşüncelerle muhterem hemşerilerimin ve bütün müminlerin Mevlit Kandillerini kutlar, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, ailelerimizin saadetine ve milletimizin huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ederim.”