Eşi ve çocukları tarafından sopalarla dövülerek öldürülen İsmail B.’nin Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında mahkeme anne ile oğula 16’şar yıl 8 ay hapis cezası verdi


Merkeze bağlı Değirmenayvalı Beldesinde 2014 yılı Nisan ayında eşi ve çocukları tarafından sopalarla dövülüp, hastaneye “Eşekken düştü” iddiası ile kaldırılan İsmail B. hayatını kaybetti. Maktulün yapılan otopsisinde eşekten düşerek değil, darp edilmesi sonrasında hayatının kaybettiğini ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınan eşi Y. B. ile oğulları H. B. ve A.B.  verdikleri ifadelerde olayın “Eşekten Düşme” olmadığını hayatını kaybeden İsmail B.’yi sopalarla döverek hastanelik ettiklerini, daha sonra İsmail B.’yi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisine götürdüklerini söylediler.

YARGITAY BOZMUŞTU

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesince kasten insan öldürme suçuyla tutuklu olarak yargılanan maktul İsmail B.’nin eşi Y.B. ile oğlu H.B.’yi mahkeme 24’er yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkemenin vermiş olduğu karar Yargıtay tarafından tahrik indirimi yapılmadığı gerekçesiyle bozulmuştu.  Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davada tutuklu sanıklar anne-oğul Y.B. ile H.B. hakim önüne çıktılar. Yargıtay’ın bozma kararı mahkeme başkanı tarafından sanıklara okundu. Sanıklar Yargıtay’ın kararına uyulmasına istediler. Her iki sanıkta ölümüne neden oldukları maktulden çok eziyet gördüklerini, dayak yedikleri gün kendilerini korumak için İsmail B.’ye vurduklarını söylediler. Mahkeme heyeti anne-oğula  ‘Kasten insan öldürme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 18’er yıl 8 ay hapis cezası verdi.

 

ODAK HABER/AHMET SARLIK