Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Terör bu çapulcuların işi değil arkalarında bu ülkenin yükselişine tahammül edemeyen ve önünü kesmek isteyen dış güçlerin etkisi var” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Şehit yakınları ve gazilerin talepleriyle ilgilenen Eroğlu, terör konusunda bir temizlik harekatının başladığını belirterek, “Terör bu çapulcuların işi değil arkalarında bu ülkenin yükselişine tahammül edemeyen ve önünü kesmek isteyen dış güçlerin etkisi var tabii ki. Bunlar 3-5 çapulcunun yapacağı iş değil” diye konuştu.
Her şehit için bir orman kurduklarını söyleyen Eroğlu, okul yapılırsa onların isimlerini verdiklerini ve onları yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. Şehit ailelerine sadece manevi açıdan değil maddi açıdan da sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Eroğlu, şehit ailelerinin bazı haklarını bilmediklerini ve bu kapsamda bir broşür hazırladıklarını bildirerek, bu işler için özellikle kişileri görevlendirdiklerini söyledi.
Gazi ve şehit yakınlarının işe girmesi konusunda yardımcı olduklarını vurgulayan ve gelen taleplerle ilgilenen Bakan Eroğlu, şehit annesi Hanife Hasırcıoğlu’ndan gelen mektubu da okudu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Uran, gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüklerini kaydederek, özlük haklarının toplumda kendine yaraşabilir hayat seviyesinde olmadığını söyledi.
Anayasaya pozitif ayrımcılık maddesini koyan tek hükümetin AK Parti Hükümeti olduğunu belirten Bakan Eroğlu, imkanlar geliştikçe şartların daha da genişletileceğini dile getirdi. Afyonkarahisar’da 26 Ağustos Tabiat Parkı kurduklarını ifade eden Eroğlu, oraya panoramik müze yapacaklarını, projenin bittiğini ve çalışmalara başlanılacağını sözlerine ekledi.