10/16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

Ziyaretlerde bu günkü kısmında ise Engelliler Meclisi yönetim kurulunda yer alan Aile Calışma ve Sosyal İl Müdürlüğü bünyesinde acılmış olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” Müdüresi Türkan YILDIZ’ı makamında ziyaret ettiler.

İlimizde faliyete alınan merkezin engelli bireyler için ne denli faydalı olduğunu ve buradaki imkanlar ile hem engelli kardeşlerimizin hemde ailelerinin ne kadar rahat ettiklerini yerinde görme fırsatı bulundu.

Ziyarete Engelliler Meclisi Başkanı Mesut YURT ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada yaptığı konuşmada meclis başkanı Mesut YURT ; “Bu merkezin sadece engelli bireyler değil onların kıymetli aileleri içinde büyük bir kazanım olduğunu devletimizin artık bu alanda sadece engelli vatandaşlar değil onların ailelerinide düşündüğünü ifade ederek “Engelsiz Yaşam Merkezinin” müdüresi Türkan Hanım başta olmak üzere tüm personele teşekkür etti.

“Engelsiz Yaşam Merkezi” müdüresi Türkan Hanım ise burada aileler huzur içinde evlatlarını bıraktığını engelli evlatlarımızın tüm ihtiyaclarının giderildiğini kendilerine her alanda destek verdiklerini ki bunların başında eğitim, barınma ve bakım hizmetleri olduğunu ifade ederek ailelerin gönül rahatlığı ile evlatlarını bırakabileceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret merkezin gezilmesi ve hatıra fotografının çekilmesiyle son buldu.