AFYONKARAHİSAR EMEKLİ MEMUR-SEN BASIN AÇIKLAMASI

 
Emeklileri örgütlü olmaya çağırıyoruz!

 

Emekliler; kamu görevlisi, işçi ya da işveren sıfatlarıyla, ömrünü, milletin refahı ve huzuru, devletin kalkınması ve bekası için adamış insanlardır.

 

Alın teri akıtarak Türkiye’nin kalkınmasına, milletimizin refahına vesile olan emeklilerimizi şükranla minnetle yad ediyoruz.

 

İnsanın emekle ilişkisi doğumla başlar ve hayatın son anına kadar da devam eder. Emekli sıfatının “yükümlülüğü sona ermiş” anlamında değil “emek vermiş, hizmet etmiş, hürmeti hak etmiş” anlamında kullanılması gerekir.

 

Aktif çalışarak ter dökülen dönemden emeklilik dönemine geçiş, hem insani hem de mali açıdan kolay alışılabilir bir şey değildir. Çalışırken alınan son maaş ile emeklilikteki ilk maaş arasındaki farkı hesaplamak ve açığı kapatmak, emekli olarak standartlarınızı korumak kolay değildir.

 

Eldeki verilere göre emeklilerimiz, yaşam standartlarını düşürmemek amacıyla % 39’unun tam zamanlı, % 33’ünün yarı zamanlı çalıştığını gösteriyor.

 

Emeklilerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, içinde yaşadıkları topluma tecrübe aktarımı yoluyla hizmet üretme imkanlarına kavuşması şüphesiz mücadele ve örgütlenme gerektirir. Bu hedeflerin tümüne de ancak örgütlü mücadeleyle ulaşılabilir.

 

Memur-Sen’in ilkelerine, değerlerine ve emek mücadelesine dayalı olarak emeklilerin örgütlenmesine dair mücadelenin Türkiye’deki adresi Emekli Memur-Sen’dir. Bu vesile ile bütün emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen ailesinin üyesi olmaya davet ediyoruz.

 

13 milyonu bulan emeklimizin haklarını korumak, yaşlılıklarını refah içinde geçirmelerini sağlamak, sosyal hayata daha aktif tutunmalarını desteklemek için kurulmuş olan Emekli Memurlar Sendikamız, sadece memurların değil, emekli maaşını Sosyal Güvenlik Kurumundan alan bütün vatandaşlarımızın üye olabilecekleri bir Sivil Toplum Kuruluşudur.

 

Emeklilerin problemlerini ve çözümlerini biliyoruz. Sorunları çözmek için durmaksızın çalışıyoruz. Sesimizin daha gür çıkması için bütün emeklilerimizi Emekli Memur-Sen çatısı altında toplanmaya, bu onurlu mücadeleye güç vermeye, katkı sunmaya çağırıyor.

 

Bu vesile ile oluşturduğumuz Emekli Memur-Sen Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

Başkan                   : Yakup YILMAZ

Başkan Yardımcısı: Ahmet GEÇE

Başkan Yardımcısı: Kadir USLU

Başkan Yardımcısı: Ahmet ÖZKAYA

Başkan Yardımcısı: Abdil ÜLGER

Başkan Yardımcısı: İhsan KILIÇ

Başkan Yardımcısı: Şükrü DENİZ                                                                                   

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

                                                                                                                                    Emekli Memur-Sen

                    Afyonkarahisar

                      İl Temsilcisi