Vali Mustafa Tutulmaz, Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (OEDAŞ) muhtarlara yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla yapılan Toplantıda muhtarlara OEDAŞ tarafından il genelinde yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verildi. Toplantıya merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kesintiler Yüzde 25 Oranında Azalacak

OEDAŞ İl Müdürü Fatih Kasal tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda 2017 yılından günümüze kadar enerji noktasında altyapı için 108 Milyon TL tutarında yatırımın gerçekleştiği vurgulandı. Yeni dönemde yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler verirken, bu kapsamda il genelinde bu yıl içerisinde 225 Milyon liralık yatırımın planlandığı kaydedildi. Bu yatırımlarda 6 bin 600 adet yeni aydınlatma direğinin dikileceği ve 312 kilometre enerji nakil hattının çekileceği ve 450 kişilik istihdamın gerçekleşeceği ifade edildi. Yapılacak yatırımlarla birlikte plansız elektrik kesintilerinin yüzde 25 oranında azalacağı vurgulandı.

Elektrik Enerjisi Geldiğimiz Çağın Olmazsa Olmazıdır

OEDAŞ İl Müdürü Fatih Kasal tarafından yapılan bilgilendirme sunumundan sonra Vali Mustafa Tutulmaz konuştu. Günümüzde herkesin elektrik enerjisine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz: “Elektrik enerjisi geldiğimiz çağın olmazsa olmazıdır. Kendinizi bir gün elektriksiz ortamda yaşamayı hayal edin. Yaşamak herhalde mümkün değil. Sabah başlıyoruz, köyde yaşasa da şehir de yaşasa da, sarayda yada çadırda yaşasa da artık insanların elektrik enerjisine ihtiyacı var. Bugün bu enerjiyi çadırdaki insanlarımızda güneş panelleri ile elde ediyor. OEDAŞ’ın bu toplantısını bu yüzden önemsiyorum. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi

En fazla Eleştiri Elektrik Alanında Oldu

İlçe ziyaretlerinde muhtarlardan en fazla elektrik alanında şikayet aldıklarını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “İlçelerde ve merkezlerde muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda en fazla eleştiri elektrik alanında oldu. Bu bir gerçektir. Ben bugüne kadar 18 ilçeyi birkaç kez turladım. En fazla eleştiri bu alanda geldi. Bunun tabii ki sebepleri var. Bunlardan birincisi altyapının 1970’lerde 1980’lerde oluşturulması. Yani 30-40 yıllık hatta yerine göre 50 yıllık süreçte bazılarının hiç yenilenmemiş olması ve onların yenilenme ihtiyacının olması en büyük sebeptir. Bunun yanında Osmangazi Elektriğin el değiştiriyor olması sebeplerden bir tanesidir. Maalesef bizim bulunduğumuz bölgede elektrik hizmetinin en alt düzeylerde olduğunu görüyoruz.  Bir taraftan övüyoruz, bir taraftan da gerçekleri dile getirmemiz lazım.” diye konuştu.

2021’de Elektrik Kesintisinin Olmadığı Bir Afyonkarahisar

Yapılan yatırımların 2021 yılı sonunda bitirileceğinin anlaşıldığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Ama az önceki yatırımları gördükten sonra ümitlenmemek elde değil. Hele ekonominin daraldığı, yatırımların azaldığı bir dönemde bu kadar yatırımın yapılmasından dolayı Osmangazi Elektriği özellikle kutlamak istiyorum. 2 yılda yapılan yatırım 110 Milyon. Bu yıl yapılacak yatırım 250 Milyon. Neredeyse 4-5 katına çıkıyor. Yine rakamlara baktığımda ilçe merkezlerinin üçte birini bu yıl bitiriyorlar. Kasabaların üçte birini tamamen yeniliyorlar. Köylerimizde de sekizde bir oranında çalışmalar bitiyor.  Az önce sayın genel müdürümüzle konuştuk. Kendisi 2021 yılı sonuna tüm yatırımlar tamamen bitmiş, artık elektrik nakil hatları ve benzeri problemin olmadığı, elektrik kesintisinin olmadığı bir Afyonkarahisar olacağını söyledi. Bundan dolayı da ben kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan bu yıl 250 milyon liralık bir yatırımın yapılmasıdır.” diye konuştu.

Yanlışları Firmaya Bildirin

Yatırımların muhtarlar tarafından denetlenmesini de isteyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu çalışmalarda hem şirkete destek verelim, hem de yanlış yapılan bir şeyler varsa, müteahhit firmanın yaptığı bir yanlış varsa firmaya bilgi verin. Burada yanlışlık yapılıyor deyin. Her ne kadar firma denetim yapacak olsa da, gözden kaçanlar olabilir. Bu yüzden dikkatli olun arkadaşlar. Bu hizmetler sizlere gelecek. Uzun vadede bu yatırımlar sizlerin hizmetinde olacak. Hepimiz gelip geçebiliriz, ama sizler o köylerde o mahallelerde yaşayacaksınız. Bu hizmetten faydalanmaya devam edeceksiniz. Bunun için gelecek hizmetleri takip edin. Bu çok önemlidir. Osmangazi Elektrik güzel  bir örnek uyguladı. İnşallah bunun benzerini AKSA Doğalgaz şirketi ve diğer kamu hizmeti sunan özel sektördeki şirketlerimizde benzer yatırımları artırarak ilimizin diğer ihtiyaçlarını inşallah giderirler diyorum.” dedi.  

Vali Mustafa Tutulmaz, konuşmasından sonra muhtarlara söz vererek onların talep ve isteklerini dinledi.