Elazığ’ın Sivrice ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem sonrası tüm Türkiye Elazığ için kenetlendi. Deprem sonrası başlayan yardım seferberliğine ilimizin futboldaki gururu AfjetAfyonspor’dan destek geldi.

“Elazığ üşüme, Afyon seninle!” sloganıyla başlayan destek kampanyasına Afyonkarahisar AFAD Gönüllüleri de duyarsız kalmayarak AfjetAfyonspor-Sarıyer maçında Elazığ ve Malatya depremzedelerine destek amacıyla stadyumda yerlerini aldılar ve destek sloganları ile Afjet Afyonkarahisar’a destek olurken, Elazığ ve Malatya depremzedelerine de maddi manevi destek oldular.

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.



AFAD Gönüllüsü Başvuru Koşulları

AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir.

AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.

AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.

Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır.