Afyonkarahisar’da yaklaşık 9 yıldır İl Dağlık Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten, ekibiyle gece gündüz demeden çalışan vatandaşın büyük takdirini kazanan Dr.Necip Yemenici görevini İl Sağlık Müdürlüğüne yeni atanan Yrd.Dç.Dr Serhat Korkmaz’a devretti.

Devir töreninde bir konuşma yapan Dr.Yemenici;

“Uzun yıllar boyunca, devletimin ve milletimin emrinde ve hizmetinde bulunan bir devlet memuru olarak yegane gayem kamu menfaati ile toplum rahatı oldu.

Şanlıurfa gibi bir serhat şehrimizde başlayan idarecilik hayatım, yaklaşık 9 yıldır da "Zafer"in şehri Afyonkarahisar'da devam etti.

Burada göreve başladığım günden itibaren ilin sağlıktaki kalitesini arttırmak, Afyonkarahisarlılara hatta çevre illerdeki vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için bütün arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalıştık. Hastanelerimizin tıbbî cihazından doktoruna, sağlık personeline, temizliğine kadar her şeyiyle halkımıza layık olmasını hedefledik.

112 istasyonları da aynı kalitede yenilendi ve personelimizin en iyi ortamda çalışabileceği mekanlar haline geldi. Bunların da proje ve planlamalarını, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda en hızlı şekilde yerine getirerek gerçekleştirdik.

Elbette ki tüm bunlar bizim gibi idarecilerin ve devlet memurlarının aslî görevleridir. Şunu gönül huzuru ile de söylemeliyim ki tüm bunları gerçekleştirirken suistimale ya da adaletsizliğe yolumu düşürmedim. Bu uzun görev hayatıma rağmen adıma bir leke düşürmeyen Rabbime hamd olsun.

Son 9 yıldır Sağlık Müdürü olarak görev yaptığım Afyonkarahisar'ı ve Afyonkarahisarlıları çok sevdim. Burada unutulmayacak dostluklar kurdum. Yıllar sonra bile gelip kapısını çaldığımda beni güler yüzle misafir edecek gönüllerde yer edindim.

Fakat her güzelliğin bir sonu olduğu gibi buradaki görevimiz de nihayete erdi. Devlette asıl olan devamlılıktır. Hizmet sürem boyunca yapılanların kat be kat fazlası bundan sonra da eminim ki devam edecek, Afyonkarahisarlılar sağlıkta yine en iyi hizmet almaya devam edecektir.

Başta, benimle birlikte bu görev alarak başarılı çalışmalarımıza imza atan değerli yönetici arkadaşlarıma; Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde, hastanelerde ve 112'lerdeki personelime; kamu yararına yaptıkları haberler ile bir nevi bizim gözümüz olan değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor; varsa bir hakkım helal ediyorum. Kendilerinden de helallik rica ediyorum. Umarım bu güzel şehir her dönemde en güzeline, iyisine layık olur.

Görev yaptığım sürece desteklerini eksik etmeyen Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Valilerimize, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyelerine ve yerel siyasetçilerimize teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bu bayrak yarışını özveriyle, elini taşın altına koyarak devralan yeni Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Serhat Korkmaz'a da başarılar diliyorum.

Allah'a emanet olun.”dedi.

Dr.Necip Yemenici’ye yeni görevinde de, başarılarının devamını dileriz.” Dedi.