Gold Medikal CEO’su Halil YILMAZ, Afyon Haber gazetesine yaptığı açıklamada son dönemde dövizde yaşanan hareketliliğin en çok akülü tekerlekli sandalye fiyatlarını etkilediğini, bu nedenle de akülü tekerlekli sandalye satın almak isteyen engelli bireyler ve ailelilerinin bu fiyat artışından en çok etkilen kesim olduğunu belirtti. Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti,

“Türkiye’de satışı yapılan akülü tekerlekli sandalyemodellerinin neredeyse tamamı ithal ürün. Bu nedenden dolayı hepsini dövizle alıyoruz. Dövizdeki bu artış bizi ve müşterilerimizi ciddi anlamda etkilemiş durumda. Medikal ürünlerde yaşanan bu dışa bağımlılık bizi olduğu gibi engelli vatandaşları da olumsuz yönde etkiliyor.”

Gold Medikal CEO’su Halil Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti,

Akülü Tekerlekli Sandalye Fiyatlarında Taksit ve %25 İndirim Fırsatı

Firma olarak dövizde yaşanan bu olağan dışı olumsuzluğu müşterilerimize yansıtmamak adına Firma genel Müdürümüz, Oğuz Şahin, Firma Müdürümüz Asena Yak ile hemen bir toplantı yaparak neler yapmamız gerektiğini görüştük. Toplantı sonrası şu karara vardık. Seçili tekerlekli sandalye modellerimiz ve yine seçili akülü tekerlekli sandalye modellerimizde kâr marjımızı sıfıra indirip %25 lik bir indirim yapmayı kararlaştırdık. 

Bununla birlikte tüm akülü tekerlekli sandalye modellerimizde peşin fiyatına taksit imkânı kararı aldık. Türkiye’nin akülü tekerlekli sandalyecisi Gold Medikal olarak bu zor günlerde alım gücü az olan engelli vatandaşlarımızın yanında olmak bizim için çok önemliydi. Bunu gerçekleştirmek adına da şartlarımızı zorlayıp bu kararları aldık.

Halil Yılmaz sözlerine şu şekilde son verdi, “Buradan değerli müşterilerimize bir müjde vermek isteriz. Firma olarak Türkiye’de bir ilki başarıp %100 yerli akülü tekerlekli sandalye imalatı yapmak için, AR-GE departmanımız yoğun bir şekilde çalışmakta. Devletimizden yeterli desteği görebilirsek önümüzdeki yıllarda bir ilki yapıp yerli akülü tekerlekli sandalyelerimizin üretimine geçeceğiz.”