İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Seçen’in ortak basın açıklamasıdır.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ve İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Seçen’in ortak basın açıklamasıdır.

Geçtiğimiz gün çeşitli internet haber sitelerinde yayınlanan Döğer’de 700 metrelik bir yolun İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışması yapılacağı sırada AK Partili siyasetçiler tarafından engellendiğine yönelik haber ve yorumlarda bulunulmuştur.

Öncelikli olarak bozuk olduğu ve yapılması gerektiği söylenilen yol 20 metre genişliğinde 780 metre uzunluğunda ve DÖĞER BELEDİYESİ’NİN İMAR SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ BİR YOLDUR. Yani her belediyenin kendi sorumluğunda olan bir yol gibi Döğer Belediyesi’nin kendi sorumluluğunda ki bir imar yoludur. Dolayısıyla burada yapılması gereken bozuk bir yol var ise ki vardır, bu yolu yapma sorumluluğu ve görevi Döğer Belediyesi’ne aittir. İl Özel İdaresi sadece Döğer Kasabası’nda değil hiçbir ilçe veya belde belediyesinin kendi sorumluluğunda olan bir imar yolunun asfaltlanması veya başka bir şekilde düzenleme yapması yasal olarak mümkün değildir. Dolayısıyla yasal olarak yapılması mümkün olmayan bir yolun siyasiler tarafından engellenmesi de söz konusu olamaz.

İl Özel İdaremizin yürütme organı yetkilileri Döğer Belediyesi’nin müracaatı üzerine yolda bir inceleme yaparak bir maliyet hesabı çıkarmış, ancak belediye yetkilileri tarafından tamam denilmesine rağmen sonradan “Bizim ödeme imkanımız yok” cevabı verilmiştir. İl Özel İdaremiz belediyelerimize hangi siyasi partiye mensup olursa olsun maliyet fiyatları ile asfalt çalışması yapmaktadır. Döğer Belediyesi’de maliyeti karşılaması halinde her zaman için İl Özel İdaresi, bu yolu asfaltlayabilir. Nitekim Çay’da, Çay Pazarağaç Beldesi’nde ve Emirdağ ilçemizde belediyelerimiz maliyeti karşılayarak asfalt işlemini il özel idaresine yaptırtmışlardır. Hatta enterasan bir şey söyleyelim. Pazarağaç Belediyesi’nin ve Emirdağ Belediyesi’nin sıcak asfalt yaptırdığı yol, belediyenin kendi sorumluluğunda olan bir yol olmayıp İl Özel İdaresi’nin kendi yol ağında olan yollardır. Belediyelerimiz bu yollar bizim prestij yollarımız biz maliyetini karşılayalım sıcak asfalt yapılsın demişler ve bu şekilde sıcak asfalt yapılmıştır.

Öğrendiğimize göre Döğer Belediyemiz bu bozuk olan anayola çıkan birçok ara sokağı parke olarak ihale ettiği halde bu yolu ihale etmemiştir. Buradaki amacın ne olduğu konusunda bizde tahminde bulunabiliyoruz ama kesin bir kanaate varamıyoruz. Ancak bu yolun tekrar ve tekrar ifade ediyoruz ki belediyenin kendi sorumluluğunda olan bir imar yolu olduğunu herkesçe bilinmesini arzu ediyoruz.