DOĞALGAZLI OTOBÜSLER GELİYOR Turex Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı düzenlediği basın toplantısında fiyatların 1 liraya çekilmesinin gerekçelerini anlattı. Bir ay sonra devreye girecek olan Doğalgazlı otobüslerimizle bu rakam daha da geri çekilecek dedi. Mazotun pompa fiyatının düşmesi, halk taşımacılığında etkili oldu. Afyonkarahisar’da 1.35 TL olan tam bilet, kartlı binişlere 1 TL olarak yansıyacak.
Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Afyonkarahisar’daki özel halk otobüslerinin indirimli fiyatları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, halkın ilgisine göre fiyat politikasının süreceğini bildirdi. Afyonkarahisar’daki 4. hizmet yıllarını tamamladıklarını dile getiren Galip Şanlı, halkın ilgisine göre zaman zaman çeşitli fiyat politikaları belirlediklerini söyledi.
Afyonkarahisar’daki toplu taşıma ücretini kartlı binişlerde 1.35 TL’den 1 TL’ye çektiklerini bildiren Şanlı, doğalgazlı araçların gelmesinin ardından da bu fiyatların daha da düşebileceğini belirtti.
Yeni fiyat politikasını ciddi anlamda sürdürmek istediklerini aktaran Şanlı, “Dün sabah itibari ile ciddi anlamda bir faydasını gördük. Vatandaştan teşekkür aldık. Binin üzerinde yeni kart satışı olmuş. Yaz günü olması ve okulların kapalı olmasına rağmen ciddi bir satış oldu. Sırf bir liraya taşınmıyor vatandaş, 45 dakika içerisinde bir hattan diğerine ücretsiz taşınabiliyor. Örneğin Sahipata’dan binen bir kişi Özdilek’e tek bilet ile çok rahat gidebiliyor. Yeni açılan Devlet Hastanesi’ne Ataköy taraflarından gelen bir vatandaş tek bilet ile gidebiliyor. Kampanya vatandaşın göstereceği ilgi ve alakaya göre sona erecek. Belki doğalgazlı araçlar geldikten sonra ilgiye göre fiyat daha da düşecek” dedi.
MAZOT FİYATLARININ AZALMASI FİYATLARDA ETKİLİ OLDU
Son altı aylık süreçte yakıt fiyatlar tavan yaptığını dile getiren Şanlı, mazotun 3.90 TL’ye kadar çıkmasının ardından toplu taşıma ücretlerinin arttığını, şu anda mazotun pompa fiyatının 3.60 TL’ye kadar düşmesi, bir de doğalgazlı araçlara geçilecek olmasından elde edilen tasarrufu vatandaşa yansıtmak istediklerini kaydetti.
Afyonkarahisar’da halk taşımacılığı yapan araçların kat ettiği kilometrelerin çok uzun olduğuna değinen Şanlı, şöyle konuştu: “Ataköy, Kanlıca’dan Özdilek’e gitmek istediğinizde çok ciddi yol kat ediyorsunuz. Bu pek çok ilde yok. Biz buna rağmen fiyatı geri çektik ve aktarmayı ücretsiz yaptık. Öğrenci için sınırsız kartlar var, bir ay içerisinde bir abonman kart ile 200 biniş olmuş. Karta verdiği 50 TL, hesap edildiğinde binişler artık kuruşlara kadar düşüyor. Bin 500, 2 bin arasında da abonman kart kullanan sivil vatandaş var. Yine o da aynı şekilde binmiş yapmış. Bu pek çok ile göre daha ucuz bir taşımacılık var. Doğalgazlı araçların gelmesi ile fiyatlar daha düşecek. Bizim tek sıkıntı çektiğimiz, minibüs iki dakikada dört dakika bir geçiyor, biz ise 10 dakikada geçiyoruz, bizim araç sayımız 90, minibüs ise 360. Vatandaşın otobüse binmesi için böyle bir çalışma yapalım dedik. Bunda da vatandaşların büyük memnuniyeti var, bu da bizi mutlu ediyor.”
SÖZ VERMELERİNE RAĞMEN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
Afyonkarahisar’daki toplu taşımacılıkta minibüs ve otobüsler arasında yaşanan kavgaların sona ermesini istediklerini dile getiren Şanlı, “Bize bu konuda söz verdiler ancak hala bu saldırılar devam ediyor. Bundan bir hafta önce bir mahkeme kararı geldi. Bizim arabamıza kurşun sıkmadım diyenler 2.5 yıl hapis cezası aldılar. 4 bin 800 TL de para cezası aldılar. Yapmadım diyenlerin belgesi elimizde. Turex bunu abartıyor diyenler artık ne diyecekler bilmiyorum. Ellerinde barut izine kadar bulunmuş. Elimde belgesi var. Biz istiyoruz ki bunlar olmasın ama hala devam ediyor” dedi.