AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyonkarahisar’a bağlı Dinar ilçesi Belediye Başkanı Saffet Acar, basın mensuplarına karayolları hakkında açıklamalarda bulundu.
Nüfusu 25 bin olmasına rağmen coğrafi yapısı geniş ve ilçenin ortasından geçen karayollarına ait ana yolun bir kavşak hariç diğerlerinin sebepsiz yere kapatılacağını ifade eden Belediye Başkanı Saffet Acar, “İlçeyi ikiye ayıran Afyonkarahisar – İzmir ana yolunda baştanbaşa toplam dört kavşak var. Bunlardan Çamlı Köşk kavşağı hariç diğer üç kavşak karayolları bölge müdürlüğü tarafından kapatılacak. Konuyla ilgili Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne, Belediye İmar Planına uygun yapılması talebini belirten resmi yazı gönderdik. Bize gelen yazıda tek satır “genel müdürlüğün belirlediği proje uygulanacaktır” denildi. Belediye olarak bizim elimizde onaylı projenin ne olduğuna dair hiçbir belge yok. Çamlı köşkte ki trafiği azaltmak için Toki özyuvam arası Dörtyol istikametine bir yol açtık, ancak karayolları “Dörtyol kavşağı da kapatılması söz konusudur” dedi. Kavşaklar kapatılırsa ana yolda bulunan tek kavşakta şehir içi ve şehirlerarası trafik hem aksayacak hem de kazalara mahal verecek. ” dedi.
Acil bir hasta veya trafik kazalarında ambulansların Dinar’ın etrafını dolaşarak 15 20 dakika hastaneye geç geleceğini söyleyen Acar, ” Bu, ilçedeki rutin yaşamı da etkiler” dedi. İlçede tartışmalara neden olan Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünün Dinar’da ki Suçıkan, Döner ve Dörtyol kavşaklarında uyguladığı kapatma ile ilgili vatandaşlarda tepki gösterdi.