DEPREMZEDELERE YARDIM Van depreminde hasar oluşan ve Afyonkarahisar’daki misafirhanelerde ağırlanan depremzedeler için AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yardımda bulunuldu.
Afyon Şeker Fabrikası’ndaki misafirhanede bulunan depremzedeleri ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba, Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri ve partinin yönetim kurulu üyeleri depremzede vatandaşlarla uzun süre görüşerek onların sıkıntılarını dinledi.
Yapılan yardımla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akbaba, genel merkez tarafından depremzede vatandaşlara yönelik bir program başlatıldığını, buna katkıda bulunmak için Afyonkarahisar’a gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için çalışma başlatıldığını söyledi. Afyon Şeker Fabrikası’nda bulunan depremzedelerin ilk ihtiyaçlarının Şeker Fabrikası Müdürlüğü tarafından belirlendiğini anlatan Akbaba, televizyon, çamaşır makinesi ve diğer ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunmak
istediklerini söyledi. Yaraları biraz da olsa sarmak istediklerini dile getiren Akbaba, “Gün, birlik beraberlik günüdür. Kadın Kolları ve belediye işbirliğiyle desteklerimiz devam edecek” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Yardım Birimi sorumlusu Mesut Aktaş ise, bu yardım çalışmasında belediye olarak çocuklara yönelik yardımlarının olduğunu söyledi. Çocuklar için süt, mama, giyecek ve oyuncak yardımında bulunulduğunu aktaran Aktaş, depremzedeler Afyonkarahisar’da kaldıkları sürece gereken destekleri yapacaklarını ifade etti. Aktaş, belirlenen birtakım ihtiyaçların da olduğunu söyleyerek, bunların da 2-3 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.
Yardımların dağıtımı esnasında en çok sevinen çocuklar oldu. Yardım paketleri içerisinden oyuncakların çıkmasına sevinen çocuklar, hediyelerini aldıktan sonra oyunun tadını çıkardı.