DEPONUN TAŞINMASI İÇİN DİLEKÇE
ATAKÖY MUHTARI MUHARREM ÖZDEMİR:
“KÖY SAKİNLERİ KORKU VE PANİK İÇİNDE YAŞIYOR, KÖY SAKİNLERİ OLARAK DEPONUN KÖYÜMÜZDEN TAŞINMASINI İSTİYORUZ” Afyonkarahisar’da patlayan ana mühimmat deposunun köylerinden kaldırılmasını isteyen Ataköy Köyü Muhtarı Muharrem Özdemir, Başbakanlık’a ardından da Milli Savunma Bakanlığı’na dilekçe verdi.
Afyonkarahisar’da patlayan mühimmat deposunun bulunduğu Ataköy Köyü’nün Muhtarı Muharrem Özdemir, deponun köylerinden kaldırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dilekçe yazdı. AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek Başbakan Erdoğan’ın makamına dilekçeyi bırakan Özdemir, Genel Merkez’den ayrılırken İHA’nın sorularını cevapladı. Patlamada hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Özdemir, köylerinde bulunan askeri deponun patlaması ile köydeki evlerde büyük hasarların meydana geldiğini söyledi. Köy sakinlerinin korku ve panik içinde yaşadıklarını dile getiren Özdemir, “Köyümüze psikologlar geldi, halkımızı tedavi etti. Vatandaşlardan çok zarar görenler oldu. Yavaş yavaş hayat normale dönmeye başlıyor ama korku devam ediyor. Bombalar arazilerimize dağıldı. Bomba uzmanları bombaları topluyor. Deponun köyümüzden taşınmasını istiyoruz” dedi.
Ataköy Muhtarı Özdemir ana mühimmat deposunun köylerinden kaldırılmasını istediği dilekçesini daha sonra Başbakanlık’a ve Milli Savunma Bakanlığı’na verdi. Ataköy Köyü Muhtarı Özdemir, Başbakanlık’a verdiği dilekçesinde, Ataköy’ün mahalle olmasının söz konusu olduğunu fakat mahalle olmak istemediklerini belirterek ayrıca, köylerinde bulunan milli emlağa ait araziye lise yapılmasını talep etti. Öte yandan, satışı mücavir alan olan arsalara yapılmış evlerin tapularının hak sahiplerine verilmesini de dilekçeye ekleyen Özdemir, 5 binin üstünde nüfusa sahip olan köylerine çöp arabası gibi hizmetlerin de verilmesini istedi. SEMA PINAR SAYAN (İHA)