Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli turizminin günden güne geliştiğini, turizm yatırımı için 5 bin 826 hektarlık alanın ayrıldığını söyledi. Turizm Haftası Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Turizm Haftası’nın açılışı sebebiyle Pamukkale Kocaçukur’da düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, İl Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterisiyle devam etti. Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin sadece Denizli için değil, Türkiye için çok önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, “Bu yıl turizmle ilgili bir çok fuara katıldı. Dünyanın her coğrafyasından bir çok ülke turizmini tanıtmak için bu fuarlarda yer aldı. Ama Pamukkale dünyada bir tane. Bu şehrin yöneticileri ve turizmle ilgilenenlere bu konuda çok büyük görev düşüyor” dedi. Turist sayısına bakıldığında Denizli’nin ilk 4-5 il arasına girdiğini, bunun da yapılan çalışmalar sayesinde gerçekleştiğini belirten Vali Demir, “Ancak belediye hizmetlerinin ardından belli hususları kabul edemeyiz. Pamukkale’ye gelen turistlerin ancak yüzde 10’u Denizli’ye geliyor. Bölgemize gelen turistler, Antalya ve Muğla bölgesine gelen turistler oluyor ve günübirlik bölgemize geliyorlar” dedi.
Denizli-Pamukkale arasındaki yolun sıkıntılı olduğunu, ancak bununla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Abdülkadir Demir, “Biz buraya normal bir yol istemiyoruz. Çünkü bu yol dünyada tek olan Pamukkale’ye gelen bir yol. Bunun yanı sıra Pamukkale ve Karahayıt’ın pozisyonlarını da kabul edemiyoruz. Şu anda yeni bir vizyonla Karahayıt bölgesini sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz” dedi. Bölgedeki turizm çalışmalarında en önemli bölümlerinden birinin Karahayıt Projesi olacağını kaydeden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Avrupa’daki yaşlı turistlerin sağlık turizmi için bölgemize gelmesini sağlamamız gerekiyor” dedi.
Yeni Teşvik Yasası’nda turizmin ilk sıralarda yer aldığını ve Denizli’nin 2.bölge olarak belirlendiğini belirten Vali Abdülkadir Demir, “Ancak turizm yatırımlarında önemli teşvik var. Denizli’de 5 bin 826 hektarlık alan turizm yatırımı için ayrıldı. Buraya kim yatırım yaparsa 5.bölge gibi yatırım alacak” dedi. Antik kentlerle ilgili çalışmaların da aralıksız sürdüğünü özellikle Laodikya antik kentindeki çalışmaların yüz güldürdüğünü belirten Vali Demir, “Hierapolis’te 46 yıldır kazı yapılıyor. Laodikya
da ise 4 yılda yapılan çalışmalarla bu çalışmalar yakalandı. Bunun yanı sıra Tripolis antik kentinin de kazılması için çalışmalar başladı. Tripolis’te bir müze kazısı gerçekleştirilecek. Kamudaki arkeologlar ile üniversitemizdeki hocların birlikte çalışmasıyla 4 mevsim sürecek kazılar yapılacak. Turizm Denizli’nin gelecekteki sektörleri arasına girecek. Bunun için hep birlikte çalışmak zorundayız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Denizli turizmine katkı sağlayan yerel ve ulusal basın yayın organlarına Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) adına plaketi İHA Denizli Temsilcisi Altay Varol, Vali Abdülkadir Demir’in elinden aldı.