Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde boşalan belediye başkanlığı görevine seçilen Ertan Demirsoy ile iki belediye meclis üyesi AK Parti saflarına geçmeye hazırlanıyor. Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde siyasi yönden hareketli günler yaşanıyor. İlçenin MHP’li Belediye Başkanı Güneş Zengin, cezaevine girip çıkması nedeniyle görevinden alınmıştı. Onun yerine MHP’li Meclis Üyesi Ertan Demirsoy başkanlığa seçildi. Başkan Demirsoy ve MHP’li iki meclis üyesi partilerinden istifa etti ve AK Parti saflarına katılmaya hazırlanıyor.
TUNCER’DEN DEVRALMIŞTI
MHP’li Belediye Başkanı Güneş Zengin’in kesinleşen bir suçu nedeniyle cezaevine girip çıkması ve görevinden alınması sonucu MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ertan Demirsoy başkanlığa seçilmişti. Ertan Demirsoy, 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçim sonucunda başkan vekilliğine getirilen MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Fahrettin Tuncer’den görevi devralmıştı.
YENİ SAFLARA KATILIM BEKLENİYOR
Ancak şimdi Dazkırı Belediyesi’nde istifa rüzgarları esiyor. MHP’li Belediye Başkanı Ertan Demirsoy ile yine aynı partinin belediye meclis üyeleri Niyazi Atay ve Raşit Özen, MHP’den istifa etti. Başkan Demirsoy ile Atay ve Özen’in önümüzdeki günlerde rozet takarak AK Parti saflarına katılması bekleniyor.
(Gazete 3)