CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ BAŞLADI Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri başta olmak üzere Anadolu’nun pek çok kentinde gerçekleştirilecek olan ‘2012 Yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri’ devam ediyor.
80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin katıldığı 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesi kapsamında Zafer Müzesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dünyanın dengesinin bozulmasının nedeninin insanların birbirlerini iyi tanımamasından kaynaklandığını belirtti.
Vali Balkanlıoğlu, “İlimize gelen öğrenciler Afyonkarahisar’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın gerçekleştiği yerleri gezerken umuyorumki etkilenecekler. Orada Türk insanın birbirine ne kadar bağlı olduğunu, Türkiye’nin dört bir yerinden gelerek gözlerini kırpmadan şehit olduklarını görecekler. Bu kutsal vatanın nasıl kazanıldığını anlayan öğrenciler, aramıza sokulan fitnenin ne kadar yalan ve yanlış olduğunu anlayacaklar. Bu anlamada Milli Eğitim Bakanlığımızı Kardeşlik Gezileri ve Cumhuriyet Gezileri projelerinden dolayı kutluyorum. Bu projeyi uygulayan ve hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, bu tür projelerle çocuklara vatan, toprak, şehit gibi kavramların ne denli önemli olduğunun anlatılması ve bu bilincin uyandırılmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Çoban, “Afyonkarahisar‘a yapılacak olan Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzesi ile Afyonkarahisarlı hemşerilerimize ve ilimize gelecek olan misafirlere o günkü duyguları yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da, bu proje ile Afyonkarahisar’a gelen öğrencilere vatan topraklarının nasıl alındığını, bu uğurda nelerin feda edildiğinin anlatmaya çalışıldığını ifade etti. Afyonkarahisar’da düzenlenen gezilerde misafir öğrencilerin Afyonkarahisar’ı gezip, memleketlerine gitmeleri için güvenliklerinin üst düzeyde tutulduğunu aktaran Yalçın, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacağını hatırlattı. MERVE MORKAYA (İHA)