AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ortak olarak kullanacağı Zafer Havalimanı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete gireceğini söyledi.rnrnMilletvekili Kinay, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ortak olarak kullanacağı Zafer Havalimanı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete gireceğini söyledi. Milletvekili Kinay, Altıntaş ilçesi sınırları içerisindeki havalimanının hizmete açılmasıyla Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Eskişehir illerinden yılda yaklaşık 100 bin kişinin hac ve umreye buradan direkt uçacağını bildirdi. Yüzde 55’i tamamlanan Bölge Zafer Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan ve şantiye müdürü Emre Karayazı’dan bilgi alan Kinay, “Bölgesel havalimanı son yılların en büyük projelerinden birisi. Burası 700 işçi tarafından yoğun bir şekilde yapılıyor. Bilindiği gibi Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerimizin ortak kullanacağı bir havalimanı. Burası, Türkiye’de ilk kez yap-işlet-devret modeli ile yapılan bölge havalimanı. 130 milyon TL tutarındaki proje 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılacak” dedi.
Uluslararası havalimanından 3 ilden yaklaşık 2 milyon kişinin faydalanacağını belirten Kinay, “Firma yetkililerine, hac ve umre organizasyonlarında vatandaşlarımızın direkt kutsal topraklara ulaşması için tavsiyem oldu. Firma yetkilileri, bunun gerçekleşmesi halinde yılda yaklaşık 100 bin kişinin Zafer Havalimanı’ndan direkt kutsal topraklara uçacağını ifade etti. Söz konusu projeyle Kütahya, hac ve umrede toplanma merkezi olacak” diye konuştu.
Havalimanının yapılmasında başta Başbakan Recep Tayyyip Erdoğan, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3 ilin milletvekilleri ile emeğe geçen herkese şükranlarını sunan Kinay, projenin bölgede ekonomik olarak büyük bir hareketliliğe sebep olacağını bildirdi. Kinay, Zafer Bölge Havalimanı’nın tamamlandığında Türkiye’nin en büyük 4. havalimanı olacağını sözlerine ekledi.