İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, haftalı kbasın toplantılarında İscehisar’da yaşanan 5 çocuğun öldüğü servis kazası üzerinden taşımalı eğitime tepki gösterdi. 

Mısırlıoğlu, toplantıda kaza ile ilgili şunları söyledi: 

 

KAPATILAN OKULDA CENAZE TÖRENİ YAPTIK

Dün kapatılmış okulun bahçesinde cenaze töreni yaptık. Taşımalı sistemle bu çocuklarımız daha uyku bebeği. Sabahın en erken saatlerinde anneleri tarafından uyandırılıyor. Alel acele bindiriliyor. Eğitim alsın diye bunu yapıyorlar. 

KIZ EVLATLARIMIZI KORUYAMADIK

Dünya kız çocukları gününde 4 tane kız evladımızı koruyamadık. Bu ayıp bize yeter. Muhtarla konuştum. Muhtar diyor ki başkanım 67 tane bizim okula giden öğrencimiz var. Burada 4 tane sınıf olsa her sınıf başına 16 öğrenci düşer. Burada okulda var. Hayırsever tarafından bir okul yapılmış. Bu çocuklara bulundukları yerde eğitim aldırabiliriz. 

SERVİS ŞOFÖRÜ SORUNLU

67 tane çocuğu taşıyorsunuz. Çocukları pazara hayvan götürür gibi taşıyorlar. Servis şoförünün sorunlu.  Pazara yolcu götüreceğim derken aracı kaydırdı ve kaza yaptı. 

KIRSALDA CİDDİ SORUN VAR, MİLLİ EĞİTİM BAKMIYOR

Afyon’un tamamında bu sorunlar yaşanıyor. Özellikle kırsalda. Bu olaylar gündelik yaşanıyor. Hiç bir teftiş denetleme takip sistemi yok. Afyon’un eğitim sistemi bu durumda. Böylesine bir milli eğitim müdürü ve ekibi bunların hiç birini takip etmiyorlar. Çocuklarımız kaderleriyle baş başa. Kırsa durumumuz içler acısı.  

ANNELERİN FERYADI İÇİMİ SIZLATTI

Dünkü annelerin feryadı içimi sızlattı. Bu saatten sonra biz devletten hiç bir şey istemiyoruz. Diğer annelere tavsiyem istemesin dediler. Biz istedik bize çocuklarımızın cenazesi geldi. Bu saatten sonra devletimiz burayı cennete çevirse biz istemiyoruz dediler.