Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) teşkilat yapılanmasına yönelik değişim süreci devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), son toplantısında 8 il başkanı ile birlikte il yönetim ve disiplin kurullarının görevden alınmasına karar verdi.
Böylece son haftalarda peş peşe alınan kararlarla görevden alınan il örgütlerinin sayısı daha da artarken, parti teşkilatlarındaki yeniden yapılanma süreci genişledi.
CHP MYK'dan 8 İl İçin Görevden Alma Kararı
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sekiz ilde il başkanlarının yönetim ve disiplin kurullarıyla birlikte görevden alındığını duyurdu.
Sarı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Sekiz ilimizde il başkanımız, yönetimleriyle beraber ve disiplin kurullarıyla beraber görevden alınmıştır."
Görevden Alınan İl Başkanlıkları
MYK kararıyla görevden alınan CHP il örgütleri şu iller oldu:
-
Edirne
-
Isparta
-
Kastamonu
-
Konya
-
Tokat
-
Zonguldak
-
Yalova
-
Rize
Görevden alınan il başkanlarının yerine atanacak yeni isimler hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
İlk Görevden Alma Kararı 17 Haziran'da Alınmıştı
CHP yönetimi, teşkilatlara yönelik ilk kapsamlı görevden alma kararını 17 Haziran'da gerçekleştirmişti.
Bu kapsamda;
-
Gaziantep
-
Adana
-
Malatya
-
Ankara
-
İzmir
-
Kayseri
il başkanları ve yönetimleri görevden alınmıştı.
Aynı toplantıda Erzurum, Bursa ve Bitlis il başkanları ile eski Mardin, İstanbul ve Batman il başkanları hakkında da disiplin süreci başlatılmıştı.
Görevden alınan isimlerin yerine ise:
-
Gaziantep'e Hasan Nasır
-
Adana'ya Orhan Bayram
-
Malatya'ya Hakan Satılmış
-
Ankara'ya Fahri Yıldırım
-
İzmir'e Utku Gümrükçü
-
Kayseri'ye Okan Marzıoğlu
görevlendirilmişti.
30 Haziran'da 26 İl Daha Etkilendi
CHP MYK, 30 Haziran tarihli toplantısında görevden alma kararlarını daha da genişletti.
Bu toplantıda;
Ağrı, Aksaray, Amasya, Batman, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sinop, Sivas ve Tunceli il örgütleri görevden alındı.
Ayrıca Denizli, Muğla, Eskişehir, Sinop, Kars, Mardin ve Tunceli il başkanları hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı.
10 Temmuz'da 7 İl Daha Görevden Alınmıştı
10 Temmuz'da gerçekleştirilen MYK toplantısında ise;
-
Afyonkarahisar
-
Giresun
-
Trabzon
-
Yozgat
-
Burdur
-
Aydın
-
Tekirdağ
il başkanları ve yönetimleri görevden alınmıştı.
Aynı toplantıda daha önce görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ile Giresun ve Trabzon il başkanları da kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.
CHP'de Yeniden Yapılanma Süreci Sürüyor
Son alınan kararla birlikte CHP yönetiminin son dönemde görevden aldığı il örgütlerinin sayısı 47'ye yükseldi. Parti yönetiminin teşkilatlarda kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci yürüttüğü belirtilirken, boşalan il başkanlıklarına yapılacak yeni atamaların önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
Next





