Afyonkarahisar CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden üç kişinin istifa ettiği bildirildi. CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, istifaların yerel gazete ve internet sitelerinde yanlış kelimelerle aktarıldığını savunarak bir basın toplantısı düzenledi. Haberler üzerine olağanüstü yönetim kurulu üyeleri toplanarak basının karşısına geçtiklerini ifade eden CHP İl Başkanı Görgöz, istifaların bir gidişattan, yönetim şeklinden kaynaklanan sıkıntıdan olmadığını belirterek, “Kendilerine yeterli zamanı ayıramadıkları için bu arkadaşlarımız yönetimdeki görevlerinden istifa ettiler. Bunlardan birisi partimizin emektarı, yıllardır yönetimlerde görev alan, verilen, görevleri sonuna kadar yapan Yusuf Demir. Diğeri Kerem Can arkadaşımız, o da yönetimlerde tecrübelidir. Demokratik kitle örgütlerinden sorumlu başkan yardımcısı. Diğerinin kararını almadık ama kadın ve gençlik kollarından sorumlu başkan yardımcımız Füsun Mengü. Ancak burada adı geçen Nusret Bey aramızda, bizim başkan yardımcımız görevine devam ediyor. Göreve gelir gelmez birden aldığımız kararlarla görevimizi belirledik. Bunda da yanlış yapmadık. Sadece arkadaşlarımız bir görev değişikliği yapmayı, dinlenmeyi uygun gördüler. Ayrılma, kopma yok” dedi. MİLLETVEKİLİNİN YOĞUN İŞLERİ VAR
Partililerle çok güzel bir çalışma içerisinde olduklarını bildiren Görgöz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın Afyonkarahisar’a sık gelip gitmemesinin nedeninin Meclis’te aldığı işlerin yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti. Görgöz, “Sayın milletvekili ile de bir sorumuz yok. Milletvekilimizin Meclis’te aldığı çok yoğun görevlerden dolayı Afyonkarahisar’a daha az uğruyor. Diğer partilerin vekillerine göre. Sayın vekilimiz ile birlikte eskisi gibi geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama onun da zamanı gelecek. Meclis açılıncaya kadar birlikteyiz” diye konuştu.
Görgöz, CHP Afyonkarahisar İl Yönetimi’nin en az son 10-15 yılın en rahat, en çalışkan, en düzgün yönetimi ile birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.