Kaplıca turizminin önemli merkezlerinden olan ve Türkiye’nin “Termal Başkenti” olarak ilan edilen Afyonkarahisar’daki kaplıcalarda termal suyla elde edilen çamur banyoları yoğun ilgi görüyor. Uzmanlar çamur banyolarının özellikle eklem, kireçlenme, bel boyun fıtığı rahatsızlığı başta olmak üzere strese de iyi geldiğini belirtiyor.



MİNERAL DEĞERİ YÜKSEK

SUYLA ELDE EDİLİYOR

Gazlıgöl Termal Havzası’nda belediyeye ait kaplıca tesislerini işleten Terapist Emrah Dinler, çamurun nasıl uygulandığı konusunda şu bilgileri aktardı: “Çamurumuz tamamen doğal bir şekilde yerin altından geliyor. En önemli özelliği ise Türkiye’deki en fazla mineral değeri yüksek termal suyu ile elde ediliyor olması. Biz onu bir odada süzüyoruz. Süzülen çamurun tabanında kalan kısmı değerlendiriyoruz. Herhangi bir kimyasal katkı maddesi olmayan, 45 derece sıcaklıkta olan bir çamurdan bahsediyoruz.”



VÜCUTTAKİ ELEKTRİĞİ ALIYOR

Çamurun en az 5 seans uygulanması gerektiğini belirten Dinler, ilk seansta vücudun elektriğini aldığını ve kişinin ruhsal anlamda bir rahatlamaya kavuştuğunu söyledi. Çamur banyosuna giren kişinin yaklaşık 20 dakika boyunca çamurla beklediğini aktaran Dinler, “Kişi yaklaşık 15-20 dakika çamurlu bir şekilde kişi bekliyor. Üzeri naylon ve battaniye ile örtülüyor. Daha sonra kalkıp duş alıp normal hayatına dönebiliyor. Çamur akıcı bir yapıya sahip, suyu gördüğünde vücuttan kolayca çıkıyor. “ dedi.



KOCATEPE Gazetesi / Nail AZBAY’ın Özel Haberi