ÇALIŞKAN MUHTARLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) adına fitre ve zekat toplayan muhtarlara ilçe Kaymakamı Eyüp Çalışır tarafından hediye verildi.
İlçede geçtiğimiz Ramazan ayında mahalle ve köy muhtarları aracılığıyla toplanan 11 bin 181 TL yardımlar sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Hava Kurumu’na (THK) teslim edildi. Türk Hava Kurumu’nun önerisiyle en fazla yardımı toplayan 10 muhtara Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Çalışır, Türk Hava Kurumu’nun elde ettiği gelirlerin ilgili kanun gereği yüzde 50’sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) verildiğini hatırlatarak, “Türk Hava Kurumu’na yapılan yardımların yarısı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidiyor. Bu yardımlar başta eğitim olmak üzere ilçe sınırlarındaki köy kasaba ve mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine vakıf aracılığıyla ulaştırılıyor” dedi.
THK’nın son yıllarda güzel işler yaptığını belirten Çalışır, toplanan yardımda katkısı olan tüm muhtarlara teşekkür ettiğini belirtti. SELÇUK ÇATALKAYA (İHA)