AFYONKARAHİSAR (AA) – Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Erol Özsoy, kamu görevlilerinin, yetkililerin aylarca çalışıp, günlerce müzakere edip ortaya çıkardıkları 2013 yılı bütçesini görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
Ellerinde pankartlarla PTT binası önünde memurlara yapılan zammı protesto eden Kamu-Sen üyesi grup adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Özsoy, 2013 yılı bütçesinin Meclis’te görüşülmesinin devam ettiğini anımsattı.
Kamu görevlilerine ülkenin ekonomik büyümesine göre pay verilmediğini iddia eden Özsoy, şöyle konuştu:
”Aksine pastadan aldığımız pay kısıldı. Ekonomik kriz dönemleri, çalışanlarımızın haklarının budanması için bir fırsat olarak görülmüş, bu dönemlerde çalışanlarımız işsizlikle tehdit edilerek sesleri kısılmıştır. ‘Yatırım paketi’ adı altında sanayici ve iş adamlarına milyarlarca liralık kaynak yaratılırken, memurlarımız ve memur emeklilerimiz açlığa, yoksulluğa ve sefalete sürüklenmektedir. Yalnızca 2012 yılı içinde banka hesabında 1 milyon lira ve üzerinde para bulunan mevduat sahiplerinin sayısı 6 bin 669 kişi artarak 51 bin 161 kişiye yükselmiştir. Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden, ikramiyeden bile mahrum bırakılan, yüzde 3+3 zamma mahkum edilen memurlar bulunmaktadır. Kamu görevlileri, yetkililerin aylarca çalışıp, günlerce müzakere edip ortaya çıkardıkları 2013 yılı bütçesini görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.”
Açıklamada MHP Afyonkarahisar Başkanı Aziz Aslan da hazır bulundu.