Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, kamuda çalışan şehit yakınları ve gazilerin hak kaybının önlenmesi adına TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yapılması hakkında Kanun Teklifi verdi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ BİZLERE EMANETTİR

Şehitlerimizin geride bıraktıkları eş ve çocuklarının anne ve babalarının acılarının hiçbir maddi yardımla dindirilemeyeceğinin önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Ülkemizde uzun yıllardır devam eden terör eylemleri ve bu bağlamda verilen mücadeleler neticesinde askerlerimiz şehit olmakta ve yaralanmaktadır. Vatanı için canını vermiş şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları ve vatanını korumak uğruna sakat kalmış gazilerimiz bizim için kutsaldır. Şehitlerimizin geride bıraktığı eş ve çocuklarının, anne ve babalarının acıları elbette ki maddi yardımlarla doldurulamaz ve dindirilemez. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bizlere emanettir. Onların geride bıraktığı yakınlarına insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini sağlamak da bizlerin boynunun borcudur.” dedi.

DEVLETİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLMALI
Şehit yakınları ile gazilerimizin geleceğinin devletin kırmızı çizgisi olması gerektiğini kaydeden Köksal, “Anayasanın 10. maddesinde (Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 Md.) çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz. Bu madde de belirtildiği üzere pozitif hakları olmakla birlikte şehit yakınları ile gazilerimizin geleceği de devletin kırmızı çizgisi olmalıdır. Bu hususta şehit yakınları ve gazilerimizin istekleri dilekleri yaşadığı zorlukların düzeltilmesi de devletçe ve milletçe en büyük görevimizdir.” şeklinde konuştu.

KANUN TEKLİFİ İLE HAK KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

Milletvekili Köksal, kanun teklifinin gerekçesini de detayları ile anlatarak, “6755 Sayılı Kanun’la Terörle Mücadele Kanununa eklenen geçici madde 15 ile 2016 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve 190 sayılı KHK’nın ekli cetvellerinde yer alan ünvanlara atanan terör mağdurları için bir düzenleme yapılmış ve bu kişilerin kadrosuzluk hallerinde başka kamu kurum ve kuruluşlara naklen atanmaları sağlanmıştır. Ancak, bu düzenleme bütün terör mağdurlarını kapsamamıştır. Bu çerçevede Kanun teklifimizle yukarıda belirtilen özel haktan yararlanamayan ve mağdur olan kişilerin de söz konusu düzenlemeyle tekrar bu haklardan yararlandırılarak hak kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.