Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle bir açıklama yaptı.



İŞTE AÇIKLAMA:





Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanunu ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 98’nci yıl dönümünü nedeniyle bir açıklama yapan Kumartaşlı; “19 Eylül 1921de Sakarya’da düşman ordularının durdurulduğu, 22 gün ve 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, bu muharebe sırasında yaralanan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Gazilik" unvanı verilmiştir”dedi.



‘Bugün, Gaziler Günüdür. Bu Gün vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında "Vatan" demiş, "Bayrak" demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki Vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu, aynı zamanda Türk milletinin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır.



Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima halkımızın gönlünde sizleri yaşatacağız. Çünkü Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Sizler; Akıttığınız kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız, gözünüzle bu değerlerin yaşayan gurur abidelerisiniz.



Büyük Türk Milleti; Bizler Gazi olarak halen vatana olan hizmet borcumuzun bitmediği inancındayız. Bizler hızımızı Atatürk’ten, Milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve Şehitlerimizin özgürlük meşalesinden alıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; dün Aziz şehitlerimizin yaptığı gibi bugün de bizler, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!



Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine saygılar sunarım”dedi