İlimiz çiftçilerine İl Müdürlüğümüzce hazırlanan Sertifikalı Buğday Tohumluğu Projesi kapsamında, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kaynaklı sertifikalı buğday tohumluğu dağıtıldı.
İlimiz merkez ve 17 ilçedeki toplam 1689 çiftçimize, 1.128.650 kg sertifikalı buğday tohumluğunun dağıtımı gerçekleştirilmiş olup, Sertifikalı hububat tohumluluğunu yaygınlaştırmak amacı ile planlanan projeye İl Özel İdaresi toplam 338.595 TL kaynak sağlamıştır.
Tarımda bitki gelişimi için tüm koşullar optimum düzeyde olsa bile yeterli ürün elde etmenin kullanılan tohumluğun kalitesine bağlı olduğunu belirten İl Müdürü Hüseyin ARAP kalitesiz tohumlulukla üstün verim elde edilmesi imkansızdır. Günümüzde üreticilerin tohumun değerini daha iyi anlayabilmelerini sağlamak ve gelirlerini artırmak amacıyla, ıslah edilmiş çeşitlerin tohumluklarını kullanmayı artırmak gerektiğini ve ilimizde yoğun miktarda yapılan hububat tarımında sertifikalı tohumluk kullanımının oldukça az olduğunu bu nedenle bu proje ile, üreticilerimizin kaliteli tohumluk kullanılmasını sağlamak, üreticilerimizin elde edeceği ürün miktarını ve kalitesini artırmak, yeni geliştirilen buğday çeşitlerimizin ilimiz genelinde un sanayinin istediği kalitede ürün elde ederek çiftçilerimizin gelirini artırmanın esas hedefleri olduğunu söyledi.
İl Müdürü Hüseyin ARAP sonuç olarak bu projenin uygulanması ile yaklaşık 2.136.960 TL ilave gelir elde edileceğini ifade etti.