Brüksel’de bir camiye yapılan molotofkokteylli saldırıda cami imamı öldü, 1 kişi yaralandı.
Brüksel’in Anderlecht semtinde bulunan bir Şii camisinde atılan molotofkokteylinin ardından çıkan yangını kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alan itfaiye görevlilerinin 46 yaşındaki imamın cesedini buldukları bildirildi.
Anderlecht Belediye Başkanı Vincent Van Goidsenhoven, saldırı sırasında camide bulunan cemaatin dışarı kaçarak canlarını kurtardığını 1 kişinin yaralandığını belirtti. Olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, görgü tanıklarının saldırgan olarak teşhis ettiği bir kişiyi gözaltına aldı. GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU Belçika’nın başkenti Brüksel’de Şii camisini hedef alan ve imamın öldürüldüğü saldırının Kuzey Afrika kökenlilerce gerçekleştirildiği belirtildi.
Caminin yönetim kurulunda görev alan Atilla Kalender isimli Türk Anderlecht semtindeki camiye akşam saatlerinde, imam ve cemaatin namaza hazırlandığı sırada giren ve Arapça konuşan iki saldırgandan birinin kılıcını çekerek tehditler savururken diğerinin etrafa benzin dökerek tutuşturduğunu anlattı.
Hızla müdahale ederek camideki yangını kontrol altına alan itfaiye görevlilerinin, 46 yaşındaki Abdullah isimli cami imamının cesediyle karşılaştığı bildirildi.
Saldırganların ayrılmasıyla yangını söndürmeye çalışan imamın dumandan zehirlenerek öldüğü belirtiliyor.
Cami çevresinde toplanan yüzlerce kişi, tekbirler getirerek saldırıyı protesto etti.
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bir zanlıyı yakalayan Belçika polisi, saldırının Selefilerce gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor. Belçika Müslüman Temsil Kurumu Başkan Yardımcısı Isabelle Praile, Selefilerden yoğun tehdit alan Anderlecht’teki El-Rida Şii camisinin bir dönem polis tarafından koruma altına da alındığını söyledi.
Praile, basına yaptığı açıklamada, ”Öğrendiğim kadarıyla saldırganlar genç. Yangın çıkarmadan önce Suriye’de yaşananlardan bahsetmişler. Beçika’daki Şii nüfusuna provokasyona gelmemeleri ve sağduyu çağrısında bulunuyorum” dedi.
Bu arada Belçika Başkakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, şok edici saldırıyı şiddetle kınadı.   (Şükrü Sağlam-Afyonhaber)