Bolvadi̇nliler Dayanışma Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan DOĞRUYOL, Bolvadin ilçemizde, Kamu Kurumlarının bazı  temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Özel Sektör temsilcileriyle bir dizi görüşme ve ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Derviş ÖZÇAL beyle Eğitim sürecinde yaşanılan sorunlar ve ileri dönük olarak Boldav ve İlçe Milli Eğitimin Müdürlüğünün organize edecekleri bazı projeler üzerinde durulmuş ve eğitilmiş iş gücünün Bolvadin özelinde topluma sağlayacağı olumlu katkıların desteklenmesin ve tüm eğitim camiamızın Bolvadin için yeni bir sosyal ve kültürel alanda seferberlik başlatılarak toplumumuz  çevresine “örnek bir medeniyet oluşturması” yönünde görüş alış verişinde bulunulmuştur.

 

Bolvadin Müftülüğüne atanan Sayın İbrahim KACAROĞLU Bey yerinde ziyaret edilerek özellikle gençlerimizin manevi dünyalarını şekillendirmede din görevlilerimizin büyük bir sorumlulukla görevlerini yerine getirmedeki katkıları üzerinde durulmuştur. Aile içi şiddet, boşanmalar, gençlerin dini eğitim eksikliği, bireylerin sosyal ilişkilerdeki sorumlulukları ve görevleri konusunda Bolvadin özelinde yeniden bir seferberlik başlatılarak toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme yönünden paneller seminerler ve özel toplantılar gerçekleştirilerek vakfımızın bu konulardaki düşünceleri aktarılmıştır.

 

Bolvadin Engelliler Derneği Başkanı Sayın Hasan GÖKSU ve Yönetim Kurulu üyeleri dernek odasında ziyaret edilmiş ve kendilerinden dernek faaliyetleri hakkında bilgi alınmıştır. Bolvadin genelinde engellilerin yaşadığı problemler üzerinde durulmuş ve Bolvadin’de yaklaşık kendilerince tespit edilen 285 in üzerinde engellimizin olduğu bunun köylerimizdekilerle rakamım daha yüksek olduğu ifade edilmiştir. Bununla birlikte derneklerine üyelerinden ve toplumumuzdan yeterli desteği alamadıkları dolayısıyla etkinlik yapamadıkları ve etkinliklere katılmada zorlandıklarını, Şehir merkezimizde donanımlı bir engelli tuvaletin olmadığını, spor salonlarından yararlanamadıklarını, engelli bisikletlerine ihtiyaçları olduğunu Devletimiz aracılığı ile Bolvadin de bir Engelli rehabilitasyon merkezinin kurulmasının önemli olduğu vurgulandı. Bu konularda Bolvadin kamuoyundan ve ilgililerden destek beklediklerini talep etmişlerdir. Boldav olarak ilgili problemlerin çözümüne katkı verilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapacakları ifade edilmiştir.

 

Bolvadin S.S. 25 Nolu  Motorlu Taksiciler Kooperatifi Yöneticileriyle Taksi durağında yaralı görüşmeler yapılmış Başkan Sayın Mevlüt İnceer ve Başkan Yardımcısı Erkan Üçer beylerle Bolvadin özelinde taksici esnafların sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde bazı istişarelerde bulunulmuştur. Taksici esnafının aynı zamanda Bolvadin’imizin adeta bir turizm elçisi hüviyetini taşıdıkları gerçeğiyle kendilerinin önemli bir görevi icra ettikleri merkez duraklarının daha merkezi bir yere taşınmasının ihtiyacı olduğunu ve taksimetre çalıştırma hassasiyeti üzerinde durulmuş olup bu konudaki kendilerine ulaşan şikâyetleri anında değerlendirdikleri ifade etmişlerdir.

 

Haskaymak Seyahat Ltd Şti. ve Eber Gölü Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İhsan Baykara beyleri de Terminaldeki yerlerinde ziyaret edilmiştir. Haskaymak markasının Bolvadin’in en eski ve firmalarından ve markalarından olduğu gerçeğinden hareketle, hizmet kalitesinin artırılması ve anlayışın, hoş görünün ve empatinin toplu taşıma da daha hissedilebilinir noktaya taşınmasının bilincinde ve hizmet sektöründe olmanın sorumluluğu içerisinde olduklarını, seyahat ettikleri her noktada bir turizm elçisi bilinciyle, Bolvadinimizi temsil ettikleri ifade etmişlerdir.

 

Vakıf olarak her zaman iyiye, güzele ve kaliteye hizmet noktasında tüm kurum ve işletmelerimizin yanında olacakları her türlü desteğin sağlanması noktasında Bolvadin ve Bolvadin'linin yanında olacakları Başkanımız Hasan Doğruyol tarafından ifade edilmiştir.