CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, pancar üreticilerinin sorunlarıyla ilgili olarak sosyal medyadan yine pancar üreticilerine sitem etti.



Köksal, şunları yazdı:




"Pancar üreticilerinin bugünlerde yaşadığı sıkıntıları gördükçe Özdemir Asaf’ın şu dizelerini hatırlıyorum “Benim anlatmak İçin çırpındığım gecelerde siz yoktunuz” 

Evet bizim anlatmak için çırpındığımız hiçbir eylemde basın açıklamasında yoktunuz hatta özelleştirilmesin diye açılan imza kampanyasına bazılarınız imza bile atmak istemedi.

Geceyarılarına kadar köy kahvelerini dolaşıp fabrikamız satılırsa pancarını satamayacaksın elinde biraz para eden pancarınız var o da gidince yarın işsiz kalacaksınız dediğimde umursamadınız.

Şimdi o fabrika satıldı artık pancarının alım garantisi Yok Fabrikanın sahibi isterse o Pancarı hiç almaz hatta isterse başka bir ilden hatta yurtdışından bile getirebilir ne de olsa özel sektör çiftçiyi değil kesesini düşünecek.

Yani çiftçi kardeşim üzülerek söylüyorum ki bu eyleminde haklısın ama tepki vermekte geç kaldın fabrikalar satılmadan evvel harekete geçmeliydin. Direnmeliydin. Ekmeğin için Bizimle omuz omuza mücadele etmeliydin."