Bıldırcın yetiştiriciliği son zamanlarda kanatlı yetiştiriciliği sektörünün gözdesine dönüşmektedir. Ve son derece hızlı bir şekilde yaygın hale gelmiştir. Tüketicilerin bu küçük kuşların eti ve yumurtasının faydaları ile tanık olması talebinin artmasına neden olmaktadır. 

 

Bu yüzden bıldırcın ürünleri ve üretimi ile ilgili işletmeler ise gelişmektedir. Günümüzde bir çok kişi evinde veya köy evlerinde bıldırcın yetiştiriciliği yapmaktadır ve bu yoldan iyi para kazanmaktadır. 

Bıldırcın yetiştiriciliği hobi veya ticari olarak yapılmaktadır ve bıldırcınların, üremesi ise geleneksel veya suni yöntemler ile yapılmaktadır. Ama en çok sorulan sorular arasında “Bıldırcın yetiştirerek ne kadar para kazanabiliriz ? “ yer almaktadır.  Ve bu paylaşımda bıldırcın yetiştiriciliği yaparak nasıl para kazanacağınız yer almaktadır. 

Bıldırcın yetiştirmek hızlı para kazandıran bir iştir :

Bıldırcınların, diğer kanatlılara göre birçok avantaja sahip olması, yetiştiriciliğinin daha hızlı kar kazandırmasına neden olmaktadır. Bıldırcın hızlı büyüyen bir kuş olmaktadır ve hastalıklara dayanıklı olması ise bu kuşların telef olma oranının düşük olmasına neden olmaktadır. 

Hatta bıldırcınlar 45 ila 50 günlük olduklarında yumurtlamaya başlarlar. Eğer tavukları ile kıyas ederseniz aradaki farkı göreceksiniz. Yani bir tavuk doğal koşullarda 5 - 6 aylıktan yumurtlamaya başlar ve bu bıldırcınların daha hızlı para kazandıracağı anlamına gelmektedir. 

Etlik bıldırcınlar ise 2 aylıkken kesime hazır olmaktadırlar. Bu sektörde sermaye dönüşü hızlı olduğu için bir çok kişi bıldırcın yetiştiriciliği yapmaya başlamaktadır. Ve hatta ikinci bir iş olarak bu yoldan para kazanmaktadır. 

 

 Bıldırcın kuşunun bir diğer avantajı ise kolay bir şekilde üremesinin yapılması olmaktadır. Ve suni olarak yüksek oranda çıkım almanız mümkün olmaktadır. Genel olarak kuluçka makinesi ile bıldırcın üretimi diğer kuşlara nazaran daha kolay olmaktadır ve bu yüzden yüksek randıman elde edilmektedir. 

 

Bıldırcın için uygun kuluçka makinesi markalarında, Altın Kuluçka Markası, kaliteli ürünlere sahip olmaktadır. Ve genel olarak %95 üstü randıman sergilemektedirler. Bu yüzden genelde bıldırcın yetiştiriciliği için tercih edilmektedir.  Ve yazının devamında bu marka ile alakalı bilgiler paylaşılmaktadır. 

 

Ama bıldırcın beslemenin başka avantajı, apartman dairesinde bile yetiştirebileceğiniz olmaktadır. Ve nedeni ise bu kuşların küçük cüsseli olmasıdır. Ve beslemek için çok az alana ihtiyaç duyulmaktadır. 

 

Ve bıldırcınlar için genel olarak fazla ilaç ve aşıya gerek duymadığı olmaktadır. İlk baştada söylediğim gibi bu kuşların hastalıklara karşı direnci yüksek olmaktadır ve sıcaklığa ve soğuk havaya ise diğer kuşlardan daha dayanıklı olmaktadırlar. 

 

Ama bu kuşların hassas olduğu tek bir konu vardır. Yüksek ve ani sesler bu bıldırcınların strese girmesi ve yumurtlama oranının düşük olmasına neden olmaktadır.

 

Bu yüzden eğer onlar için huzurlu ve sakin bir alan temin ederseniz, en yüksek verimi elde etmeniz mümkün olmaktadır. 

Bıldırcınlardan para kazanma yolları :

 

Bıldırcınlardan para kazanmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler aşağıdakilerden ibarettir:

 

• Bıldırcın yumurtası satmak : bu sektörde en yaygın para kazanma yolu bıldırcın yumurtası satmaktır. Ve son zamanlarda yetiştiriciler için iyi kazanç sağlamaktadır. 
• Bıldırcın döllü yumurta satışı : damızlık bıldırcın sürüsü sahipleri bu yoldan daha fazla kar elde edebilirler. Çünkü bıldırcınların döllü yumurtalarının fiyatı normal yumurtaya karşı daha fazla olmaktadır. Ve bu yumurtalar genelde kuluçkacılar ve günlük civciv üretmek isteyenler tarafından alınmaktadır.

Günlük civcivlerin fiyatı ise yüksek olmaktadır ve bu yüzden bazı yetiştiriciler bir kuluçka makinesi yardımı ile bu döllü yumurtalardan civcivler üretir ve büyütmeye başlarlar. Bu yöntemde maliyeti daha düşük olmaktadır. 

• Bıldırcın eti : bu sektörün en değerli ürünü sayılır. Bıldırcın eti marketlerde kolay bir şekilde bulunmaktadır ve zaman ilerledikçe tüketimi ise artmaktadır. Ve hatta restoranlarda bıldırcın eti ile yemekler müşterilere önerilmektedir. Ve en çok bıldırcın eti talebi ise restoranlar tarafından olmaktadır. 
• Günlük bıldırcın civcivi satışı : bıldırcın yetiştiriciliği sektöründe yeni doğan civcivlerin satışı ile bile para kazanmanız mümkün olmaktadır. Ve bazı yetiştiriciler tarafındann bu civcivler satın alınmaktadır. 
• Olgun bıldırcınların satışı : olgun canlı bıldırcınlar ise en çok damızlık sürüler için satın alınmaktadır. Ve bu kuşlardan üretilen yumurtalar ise kuluçka makinesi kullanarak civcivlere dönüşmektedir. 

Bıldırcın yetiştirmenin kar oranı :

 

Bu sektörde kar tahmini için önce yapmanız gereken masraflar ve yetiştiriciliğin maliyetini belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü bu iş için bazı malzemeler ve sistemler gerekmektedir ve temin etmek zorundasınız.

 

Bıldırcın beslemek için gereken malzeme ve sistemler :

 

• Temiz bir salon 
• Isıtma ve soğutma sistemleri 
• Bıldırcınlar için özel üretilen otomatik veya yarı otomatik kafesler 
• Su membranı ve havalandırma sistemi

 

NOT : bıldırcın yavruları 6 haftalık yaşlarına kadar kafes dışında beslenilir ve 6 haftadan sonra kafeslere aktarılır. Bıldırcın 5 gün doğumundan sonra yumurtlamaya başlar ve 8 aya kadar devam eder. Ve 8 aydan sonra bıldırcınları beslemenin ekonomik açıdan bir faydası olmamaktadır. 

En iyi bıldırcın ırkı :

 

Yetiştiricilik için tercih edilen ırk japon bıldırcınlarıolmaktadır ve en yaygın ırk olarak ise bilinmektedir. Japon bıldırcını et ve yumurta üretimi açısından ideal bir ırk olmaktadır. 

Ve suni olarak üremesinde ise en yüksek çıkım oranına sahip olmaktadır bu yüzden en çok kullanılan bir ırk olmaktadır. 

Bıldırcın kuluçka koşulları :

 

Bıldırcın kuluçka süresi ırklarına göre farklı olmaktadır. Ama japon bıldırcını kuluçka süresi 17-18 gün arasında olmaktadır. Ama bobwhite bıldırcın ırkı kuluçka süresi 23 gün olmaktadır.

Kuluçka makinesi ile bıldırcın üremesi için, ısı ve nem değerleri aşağıdakilerden ibaret olmaktadır :

 

• Gelişim dönemi : ısı değeri 37.5 - 37.7 ℃ ve nem oranı  %60
• Çıkım dönemi : ısı değeri 37.2 ℃ ve nem oranı %75

 

Kuluçka makinesi ve kazancınızda etkisi :

 

Kuluçka makinesi devamlı olarak bıldırcın üretebilmenizi sağlamaktadır ve bu yüzden randımanı yüksek olan bir makine daha fazla bıldırcın yavrusuna sahip olmanıza neden olmaktadır. 

Bu yüzden kuluçka makinesi satın alırken kaliteli bir marka almanız tavsiye edilmektedir. Ama kaliteli ürünler her zaman pahalı olanlar değildir. Ve asıl mesele makine üretiminde kullanılan malzeme ve sistemler olmaktadır. 

 

Altın Kuluçka firması yıllardır kuluçka makinesi üretiminde faaliyet etmektedir. Son zamanlarda akıllı kuluçka makineleri üreterek, yabancı markalar ile rekabet etmektedir. 

 

Altın kuluçka hakkında ve ürünleri ile alakalı detaylı bilgiler resmi web sitesinde paylaşılmaktadır. Ayrıca firma sayfasında farklı kümes hayvanları ve süs kuşları üremesi, bakımı ve beslenme koşulları ile alakalı bilgiler paylaşılmaktadır. 

 

Altın kuluçka, firması iskenderoğlu kardeşleri tarafından 1993 yılında kurulmuştur ve kanatlı yetiştiştiriciliği sektörü için ekipmanlar ve makinelerin üretiminde faaliyet etmektedir. 

 

Ürünlerin kalitesi nedeni ile yurtdışı piyasasında talebi artmaktadır. Ve avrupa ve amerikanın ünlü firmaları ile rekabet etmektedir. Daha fazla bilgi için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. 

 

Altın kuluçka ile Farklı Düşün / Farklı Yap / Farklı Ol