Pazarağaç Kasabası’nda belediyeye ait halk otobüsünde yolculuk yapan iki çocuk, iddialara göre zorla otobüsten indirildi.  

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Pazarağaç Kasabası’nda belediyeye ait halk otobüsünde yolculuk yapan iki çocuk, iddialara göre zorla otobüsten indirildi.  



Afyonpostası'nın özel haberine göre;



Çocuklar yaşadıklarını görüntüledi. Görüntülerde çocukları otobüsten indiren görevli: “Başkanın talimatı ile siz ineceksiniz” demesi kamuoyunun vicdanını yaraladı. Çocukların babası Mevlüt Şahin: "Halkın otobüsünden halkı indiriyorlar" diyerek duruma tepki gösterdi. İşte o görüntüler...



Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Pazarağaç Kasabası’nda yaşayan Mevlüt Şahin, Belediye Başkanı Adem Bulut’un muhalefet oldukları gerekçesi ile kendilerine belediye hizmetlerinin kapısını kapattığını iddia etti. Şahin, “Sadece ben değil, aileme hizmet verilmiyor. Çocuklarım başkanın talimatı ile halk otobüslerinden zorla indiriliyor” dedi.

SANİYE SANİYE KAYIT ALTINA ALDILAR

Önceki günlerde belediyeye ait halk otobüsünde cep telefonu ile kayıt edilen görüntülerde Şahin ailesinin çocukları Veyis ve Rahim, Başkan Bulut’un talimatı ile halk otobüsünden indiriliyor.

“BAŞKANIN EMRİ, AŞAĞI İNİN”

Görüntüde çocukların oturduğu koltuğa gelen halk otobüsünün görevlisi “Siz başkanın talimatı ile ineceksiniz.” Çocukların, “Bu otobüsün vergisini biz ödüyoruz, neden iniyoruz?” tepkisine otobüs görevlisi “ben bilmem, başkan bize bindirmeyin diye emir verdi, gidin kendisi ile görüşün” diye yanıt verdi.

“İLAN HİZMETİ BİLE ALAMIYORDUK”

Özel Haber-

Kasabada pazarcı esnafı olan çocukların babası Mevlüt Şahin, Başkan Adem Bulut’un kendilerini pek çok belediye hizmetinden mahrum ettiğini iddia etti.  Bundan dolayı başkandan şikayetçi olduklarını, çocukların otobüsten indirilmesinin şikayetten dolayı olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Seçimden sonra biz muhalefetiz diye bizim belediyenin altındaki dükkânlarımızın kaloriferlerini kapattırdı, bizi dükkândan çıkarttı. Ses etmeden çıktık. Belediye ile olan hiçbir işimizi yapmıyorlardı. İlan vermeye gidiyordum, “başkanın emri ilanlarını yapamam” diyorlardı.”

“ÇOCUĞUM AĞLAYARAK EVE GELDİ”

Belediye Başkanı Adem Bulut’tan şikayetçi olup durumu mahkemeye taşıdıklarını söyleyen Şahin: “Bizim eve amcasının oğlunun evine yol açmak için kamulaştırma yapmadan kepçe göndermiş. “Ben burayı açacağım siz kimsiniz” dedi. Bizde kaymakama şikâyet ettik. Başkan bu duruma kızmış.  Benim çocuklarımı halk otobüsünden indirtme talimatı vermiş. Çocuğum ağlayarak eve geldi.  Ben pazarcıyım. Geçenlerde tekrar otobüse binip benim yanıma geleceklerdi. Otobüse binmişler. Aynı şekilde çocuklarımı yeniden indirmişler.  “Başkanın emri gidin onunla halledin” demişler.  Bende bu durumları mahkemeye taşıdım. Mahkeme beni haklı buldu. Mahkeme sonuçlanalı 10-15 gün olmuştu ki bu olay başımıza geldi.” şeklinde konuşarak yetkililerden bu duruma el koymalarını, belediye hizmetlerinden herkes gibi faydalanmak istediklerini söyledi.



Kaynak:  Afyon Postası