BAYRAMLAŞMA YİNE YEMEKHANEDE Afyonkarahisar’da protokol bayramlaşma töreni Afyonkarahisar Belediye Sosyal Tesislerinde kent protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Bayramlaşma töreninde protokol üyeleri barış ve kardeşilik mesajları verirken, aynı zamanda dünyada müslümanlara karşı yapılan zulümlerin ve artan terör olaylarının son bulması temenni edildi.
Bayramlaşma törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, siyasi parti il başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, dini bayramların küskünlerin barıştığı, dargınlıkların unutulduğu, büyüklerimizin ziyaret edilerek, mağdur insanların hatırlanması noktasında hassasiyetliklerin arttığı güzel günlerden birisi olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Dünyanın birçok yerinde gerek soydaşlarımız, gerekse de Müslüman kardeşlerimiz zulüm içerisinde. Kendi içerisinde fitne fesatlarla entrikalar, kavgalar ve cinayetler içerisindeler. Bölgeye barış getireceğiz diyen dış güçlerin müdahalesi ile adeta sırça saraya fil girmiş gibi darmadağın olmuş durumdalar. Bölgemizin dışında Arakan’da Müslümanlar zulüm altında. Onları hatırlamak dua etmek güzel bir hasret. Allah bütün dünyaya huzur ve sukunet versin herkes barış içerisinde yaşasın, kimse kimseye haksızlıkta yapmasın, haksızlığa da uğramasın. Barış içerisinde güzel bir dünya temenni ediyorum.Kurban bayramının güzel bir özelliği de kurbanların kesilmesidir. Kurban Allaha yakınlık anlamına geliyor. Kesilen kurbanlar fakir fukaraya dağıtılıyor. Belki ömründe bayramdan bayram et yiyen insanlarda bu sayade et yemiş oluyor. İslamiyet’in güzelliği de burada. Mübarek kurban bayramınızı ve kestiğiniz kurbanların Allah katında kabul olmasını diler, nice bayramlara barış ve huzur içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum” dedi. “DÜNYANIN HER YERİNDE BARIŞA HİZMET EDİYORUZ”
Törende konuşan AK Parti Milletvekili Halil Ürün ise Kurban Bayramı’nın Türkiye ve bütün İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederek, herkese huzur ve mutluluk diledi. MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise Bayramların sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dostluk olduğunu söyleyerek, “Her günümüzün bayram gibi olmasını istiyoruz. Sadece Türkiye’de değil çevremizde bir takım sıkıntılar var ve orada yaşanan sıkıntılar buradakileri tetikliyor. Sevgi ve hoşgörüde karşılıklı olarak cömert olmamız gerekiyor. Her günümüzün bayram havası içerisinde geçmesi dileğiyle” dedi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, “Birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğumuz son günlerde artan terör olayları ile açıkça ortaya çıkmıştır. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde açlığın ve sefaletin sona ermesi barışın egemen olması gerekiyor. Sadece Müslüman Türk Milleti kendi ülkesinde değil dünyanın her yerinde barışa hizmet ediyor ve yoksulluğun azalması için mücadele ediyor. İnşallah terörün son bulduğu bayramlarda sağlık ve mutluluk içerisinde görüşmek istiyoruz” şeklinde konuştu. GÖKTEN CEYLAN (İHA)