Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine, hayırsever Hacı Ali Özaktan ve oğlu Kadir Özaktan tarafından yaptırılacak olan 15 derslikli İmam Hatip ortaokulu ve Lisesi için protokol imzalandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu ile hayırseverler Hacı Ali Özaktan ve Kadir Özaktan arasında imzalanan protokol imza töreninde, Bayat Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çakal, Bayat Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Köksay katıldı.
İmza töreni öncesinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu dünyada yapılacak olan en hayırlı hizmetin ve yatırımın eğitime yapılacak olan yatırım olduğunu söyledi.
İnsana ve eğitime yapılan yatırımın, hayırların en büyüğü ve en çok sevabı olan yatırım olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Ali Özaktan ve oğlu Kadir Özaktan’ın yaptıkları bu hayrın örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.
Hayırseverleri kutlayan ve hayırlarının daim olmasını dileyen Vali Balkanlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Eğitime yapılan yatırım en hayırlı yatırımdır. Bayat ilçemizde eksikliği büyük derecede hissedilen İmam Hatip ortaokulu ve lisesini 4 bin 288 metrekarelik arsası dahil olmak üzere anahtar teslimi yaptıracak olan Hacı Ali özaktan ve oğlu Kadir Özaktan’ı kutluyorum. İnşallah bu okulda yetişip devletine milletine faydalı olan insanlar, daima sizlere dua edeceklerdir. Sizlerin aldığı dualarla amel defteriniz hiçbir zaman kapanmayacak. Hayırseverlerimizin bu anlamlı davranışlarının diğer varlıklı ailelere ve iş adamlarına örnek olmasını temenni ediyorum.”