Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentteki su kesintileri ile ilgili olarak, “Bu borular insan yapısı, Allah yapısı değil. Dolayısıyla patlayabiliyor. Üzerinden araç da geçmiyor, insan ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentteki su kesintileri ile ilgili olarak, “Bu borular insan yapısı, Allah yapısı değil. Dolayısıyla patlayabiliyor. Üzerinden araç da geçmiyor, insan yapısı bu patlayabiliyor” dedi. Afyonkarahisar’da 2 Ağustos Perşembe günü kesilen şehrin içme suyu, 3 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde evlere verilmeye başlandı. Su patlaklarının nedenleriyle ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Dün saat 18.00 sıralarında Akdeğirmen’den bizim Hıdırlık’taki depolara su basan ana hattımız maalesef Kolaylı Tesisi ilerisinde patladı. Arkadaşlarımız gece çalışarak saat sabah 08.00 gibi arızayı giderdiler. 08.00’den itibaren suyun basımı sağlandı ancak şehre suyun gelmesi saat 11.00’i bulur” dedi.
Şehrin içme suyu hattının yedeği olmadığını söyleyen Burhanettin Çoban, herhangi bir doğal afet sonucunda ne olacağı konusundaki soruya ise Başkan Çoban, “Yedek hattı yok, bir tane hat var. Planlama bu şekilde. Yılda bir defa iki defa olan bir hadise. Bu insan yapısı Allah yapısı değil. Dolayısı ile patlayabiliyor. Üzerinden araç da geçmiyor, insan yapısı bu patlayabiliyor” dedi.
Belediye Başkanı Çoban’ın saat 11.00’de şehre suyun geleceğini açıklamasına rağmen gece yarısına rağmen bazı mahallelerde su yoktu.