Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. ​​​​​​​

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

         Cumhuriyet'in Atatürk'ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirten Başkan Mehmet Zeybek, ayrıca Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyet'in yeniden dirilişin simgesi olduğunu ifade etti.

          Başkan Zeybek mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye, bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır.

          Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

          Her yönüyle tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa, demokrasiye ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur.

         Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 97 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. 

         Amaçlarına ulaşabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet'e ve onun kazanımlarına yönelik saldırıda bulunanlar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada amacına ulaşamayacaktır.

          Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum”