2022 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında yapılan toplantıya pandemi nedeni ile misafir kabul edilmedi. Ocak ayı meclis toplantısında 69 madde görüşülerek karara bağlandı.

             Yeni yılın ilk meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkanı Zeybek, “2022 yılından ümitliyiz. Barışın ve sağlığın bol olduğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bugüne kadar pek çok uyumlu çalışma gerçekleştirdik. Hepinize teşekkür ediyorum. 2022 yılında da uyumlu çalışmalar yaparak şehrimize hizmet etmeye, yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Zeybek, toplantı başında Belediye’nin ve Belediye'ye bağlı Yüntaş Şirketinin 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Zeybek,  raporun sonuç bölümünde 2020 yılı Belediye mali rapor tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varıldığını söyledi.

Konuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Zeybek, Özel Kalem Müdürlüğü görevinin Mehmet Savaş tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Başkan Zeybek şunları söyledi:

“Birileri bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Şöyle arkasına dönüpte kendi partisinin ne yaptığına baktığı yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Herşeyimiz açıktır. Özel Kalem Müdürümüz Mehmet Savaş’tır. Sözleşmeli personelimizi Özel Kalem Müdürlüğü’nden kadroya Başkan Yardımcısı olarak atıyorum. Harcamada sıkıntımız yoktur. Merak eden arkadaşlar olursa elhamdülillah meclis üyelerimiz de, sıkıntı yok, dışarıdan olsun, gelsinler onlara gösterilir. Yüntaş A.Ş’de dünden bugüne kadar hiç denetim geçirmemiş. İlk defa denetim geçirdi. Sayıştay müfettişleri teşekkür ederek ayrıldılar. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Herşeyimiz şeffaftır.”