Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclisinde konuştu ve halkı bir kez daha pandemi tedbirlerine uymaya davet etti.



Başkan Zeybek, "Virüs salgını ciddi boyutlara ulaştı. Hasta olanlar virüse düşmanımız dahi yakalanmasın diyorlar. Hastalar neredeyse ömrünü, malını mülkünü bir nefese feda edecek duruma gelindiği ifade ediyor. Ne olur, çok fazla bir şey istenilmiyor. İstenilen; Maske, mesafe ve temizliktir” dedi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, koronavirüs (Kovid-19) yayılımının her ilde artış göstererek tam anlamıyla bir salgın haline gelmesinden Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin korunması için dua ettiklerini söyledi.



Başkan Zeybek "Ne olur, çok fazla bir şey istenilmiyor. İstenilen; Maske, mesafe ve temizliktir. Hala salgının geldiği boyut ve alınan bunca tedbire rağmen maskesini çene altına, bilek ve dirsek altına takarak gezenler var. Kendilerini düşünmüyorlarsa virüsü bulaştırabilecekleri insanları, günahsızları düşünseler daha iyi olur diye düşünüyoruz. Hasta olanlar virüse düşmanımız dahi yakalanmasın diyorlar. Hayat zindana dönüyor özellikle hastalığı ağır seyredenler için. Öyle anlatılıyor ki neredeyse ömrünü, malını mülkünü bir nefese feda edecek duruma gelindiği ifade ediliyor. Bunları görüp duyup da hala tedbirsiz davrananları Allah ıslah etsin diyoruz.” dedi.



Zeybek, pandemi tedbirleri konusunda Belediye'ye bağlı zabıtanın sıkı denetim yapacaklarını ve bu yönde talimat verdiğini söyledi ve Zabıta çalışanlarına teşekkür etti.