Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ile beraberindeki Afyonkarahisarlı şehit aileleri ve gaziler CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik sözlerini kınadı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik sözlerini kınayarak, "49 yıl bu devlete asker olarak hizmet etmiş ve 15 Temmuz gecesi beynine silah dayanan komutanımız Genelkurmay eski Başkanımız şimdiki Milli Savunma  Bakanımızdır. Şehit cenazesinde gülen bir milletvekili 49 yıl boyunca TSK’da görev yapmış bir insana yaptığı tamamen saygısızlıktır." dedi.



Kumartaşlı, “Şu anda da Milli Savunma Bakanı oldu diye bu cümleler kullanılamaz. Bugün herkes yaptığı görevi bırakıp başka yerlerde çalışabilir. Askeriyede yaptığı görev süresince teröristlere karşı yaptıkları, gösterdiği özveri ve başarılı operasyonlar göz ardı edilemez. Şehit aileleri ve gaziler olarak Özgür Özel’i kınıyoruz. 49 yıl boyunca TSK’ya hizmet edeceksiniz, Genelkurmay Başkanlığı yaptığınız dönemde darbe teşebbüsünde bulunulacak, kafanıza silah dayanacak ve siz ölüm riskine rağmen vatana ihanet etmeyeceksin ama şehit cenazesinde gülerken görüntülenen biri size ağır ithamlarda bulunacak. Özgür Özel’in bu sözleri asla kabul edilemez. Biz terör örgütü FETÖ, PKK, PYD'ye ve diğer iç dış güçlere yenilmedik boyun eğmedik bu uğurda nice şehitler verdik diyoruz, Amerika'ya da baş eğmeyeceğiz diyoruz. Siz kabul etsenizde etmeseniz de Hulusi Akar komutanımız bakanımız TBMM'de bir bakandır. Seçilmişe siz konuşamazsınız fırça atamazsınız söyleminide kabul etmiyoruz. Bizi daha fazla üzmeyin, sizi nefretle kınıyorum." ifadelerini kullandı.