DÜZAĞAÇ Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Muammer Işıklı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 



Işıklı açıklamasında "Her ne kadar Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu açıklamayı yapsak da, gerçek şudur ki, Müslümanlar açısından kadına, ana’ya, eş’e, bacı’ya verilen önem ve değer, kızlarını diri diri toprağa gömen bir “zulüm dönemi”nden, Asrı Saadet Dönemi’ne, yani İslam Peygamberi’nin, “Cennet, anaların ayakları altındadır” sözünü tarihe nakşettiği yıllara dayanır." dedi.



Tarihte Türklerde kadının sosyal hayatta üstün ve saygıdeğer konumda olduğunu belirten Başkan Işıklı "Türklerde Kadın bazen aile reisi, bazen de evinin direğidir. Türklerde erkeğin vefalı arkadaşı olan kadın, her şeyden önce evlatlarının saygıdeğer anasıdır.  Türk geleneğinde kadın-erkek ayrımı yoktur ve kadın erkeğin tamamlayıcısı olarak kabul edilmiştir." dedi.



Başkan Muammer Işıklı, açıklamasında "Koca bir coğrafyanın hiç itirazsız “Anadolu” diye tanımlanmasının ve tanınmasının altında ana’ya duyulan sevgi, saygı, şefkat duygusunun doğurduğu asil bir ruh yatar. Ana, aynı zamanda bizim için bir yar’dır. Bundan dolayıdır ki, küçük yaşlardan itibaren hafızalara, “Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz” sözü, o ana’lar tarafından bilerek, bilinçli şekilde işlenir.  Ana, yani kadın, yani eş, yani bacı; evinin direği, temelinin en dirençli taşıdır. dedi.



Başkan Muammer Işıklı açıklamasında "Türk Milletinin en büyük güvencesi ve sigortası, eğitimli, dinamik, çalışkan kadınlarıdır. Terbiyeli, ahlaklı, Allah'a, dinine, ailesine, vatanına, milletine bağlı çocuklar yetiştiren donanımlı ve vefakar annelerimizdir " dedi.



Işıklı, şöyle devam etti: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, başımızın onlar sayesinde dik, gurumuzun onlar sayesinde dirençli olduğunu belirtiyor, ayırt etmeksizin asil ruhlu, vefakar, vatansever kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Hassaten, bizim için çok değerli olan Afyonkarahisarlı ve Düzağaçlı kadınlarımıza, analarımıza, bacılarımıza, eşlerimize, kardeşlerimize huzurlu, mutlu, sağlıklı günler diliyor, günlerini kutluyorum..."