Temizlik seferberliğini geleneksel hale getirerek ilkleri başaran Afyonkarahisar Belediyesi, bu yıl camilerin temizliğinde çıtayı yükseltti. Belediye'nin bu çalışması camii cemaati tarafından da memnuniyetle karşılandı.

 

BAŞKAN ÇOBAN TEMİZLİK İŞÇİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

 

         Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Ramazan ayı öncesinde camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapan personeli tablet bilgisayarla ödüllendirdi.

 

160'A YAKIN İBADETHANE TEMİZLENDİ

 

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte geleneksel hale gelen camii temizliği bu yılda yapıldı. Ramazan ayı öncesi periyodik hale gelen çalışmalarda üç ayrı ekip görev alırken 130 camii ve 30'a yakın kuran kursu, mescit ve türbe temizlendi. Ziyarette Başkan Çoban konuklarıyla yakından ilgilendi.Birinci dönemiyle birlikte Afyonkarahisar'da birçok ilke imza attıklarını hatırlatan Başkan Çoban ilklerden birinin de camii temizliği olduğunu söyledi.  Camilerin temizliğinin daha önce cemaat veya camii görevlileri tarafından yapıldığını işaret eden Başkan Çoban; bu çalışmanın komşu illerde ve ilçelerimize de örnek olduğunu ifade etti.

 

SON TEKNOLOJİ KULLANILDI

 

         Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bu sene daha teknolojik imkânlar ve kimyasallarla daha aktif bir çalışma içerisine girdiğini aktaran Başkan Çoban; Ramazan ayında teravih namazlarını ve bayram namazlarını farklı camilerde kılmaya gayret ediyorum. Hangi camiye Cuma namazı ve teravih namazı için gitmişsem halılarının pırıl pırıl olduğunu, çok güzel koktuğunu ve namaz kılarken de insana müthiş bir rahatlama hissi verdiği gördüm. Bunun üzerine Temizlik İşleri Müdürümüze de arkadaşlarımızın bu konudaki gayretlerinden ve çalışmalardan memnun olduğumu ilettim. Bundan çok mutlu olduğumu kendilerine teşekkür edeceğimi ve hediye vereceğimi söyledim dedi.

 

 

 

 SADECE TEMİZLİK YAPMIYORUZ, DEZENFEKTE EDİYORUZ

 

             Çalışmalarda görev alan personeli tebrik eden Başkan Çoban; Bu çalışmamız sayesinde toplu yaşanılan ortamlardan bulaşılabilecek hastalıkların önüne geçiyoruz.  Bu mekanlarımızda sadece halı temizliği değil, dezenfekte işlemi de yapılıyor dedi. Bayramdan önce Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç'a Camii temizliğinde en son teknolojiye sahip ekipmanlarla çalışma yapılması konusunda talimat verdiğini hatırlatan Başkan Çoban; hem hız, hem kalite, hem hijyen hemde anti bakteriyel ortamı sağlama noktasında son teknoloji cihaz ve kimyasalların alınması konusunda hiçbir masraftan kaçınmamamız gerektiğini Müdürümüze aktardım. Bu vesileyle camilerimizin temizliğinde görev alan tüm arkadaşlarımıza ve müdürümüze teşekkür ediyorum diye konuştu. Ziyaretin sonunda temizlik personeli, ödüllerini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç'ın elinden aldı.